Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018

Νέα “βόμβα” Τραμπ εναντίον της Τουρκίας: Δεν είναι φίλοι, δεν είναι κατάσκοπος ο Μπράνσον“Η Τουρκία αποτελεί πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό. Δεν έχουν ενεργήσει ως φίλοι” (οι Τούρκοι), δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη κράτηση του Αμερικανού πάστορα από τις τουρκικές αρχές.
“Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα”, δήλωσε ο κ. Τραμπ και πρόσθεσε ότι ο κ. Μπράνσον έχει να αντιμετωπίσει μια “ψευδή κατηγορία” ότι είναι ένας κατάσκοπος. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει επανηλειμμένα ότι όσο είναι ο ίδιος κατάσκοπος, άλλο τόσο είναι και ο Μπράνσον.

“Θα έπρεπε να τον δώσουν πίσω εδώ και πολύ καιρό”, σημείωσε αναχωρώντας από τον Λευκό Οίκο για τα Χάμπτονς, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η Τουρκία κατά την άποψή μου, ενήργησε πολύ, πολύ άσχημα, είπε.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε, δεν πρόκειται να ξαθίσουν με τα χέρια σταυρωμένα (US not going to take it sitting down).
“Επομένως, δεν έχουμε δει ακόμη το τέλος αυτής της ιστορίας. Δεν πρόκειται να το δεχτούμε χωρίς να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας”, υπογράμμισε.
Χθες το βράδυ διεμήνυσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα πληρώσουν τίποτα» στην Τουρκία για την απελευθέρωση του κρατούμενου ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον, τον οποίο αποκάλεσε «μεγάλο πατριώτη όμηρο».
«Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου ανθρώπου, όμως περιορίζουμε (τις σχέσεις μας) με την Τουρκία!», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter. Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ
ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΡΑΜΠ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ:
Λοιπόν, η Τουρκία είναι ένα πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό. Δεν έχουν ενεργήσει ως φίλοι. Θα δούμε τι θα συμβεί. Κρατούν ένα υπέροχο χριστιανικό πάστορα. Είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος ο πάστορας Μπράνσον. Κατασκεύασαν αυτή τη φαινομενική κατηγορία ότι είναι ένας κατάσκοπος, και δεν είναι κατάσκοπος.
Περνά μια δίκη αυτή τη στιγμή, αν το ονομάζετε δίκη. Θα έπρεπε να τον έχουν δώσει πίσω εδώ και πολύ καιρό. Και η Τουρκία, κατά τη γνώμη μου, ενήργησε πολύ, πολύ άσχημα. Έτσι δεν έχουμε δει το τελευταίο από αυτό. Δεν πρόκειται να το δεχθούμε με τα χέρια σταυρωμένα. Δεν μπορούν να πάρουν τους ανθρώπους μας. Έτσι θα δείτε τι θα συμβεί.
Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
THE PRESIDENT: Well, Turkey has been a problem for a long time. They have not acted as a friend. We’ll see what happens. They have a wonderful Christian pastor. He’s a wonderful man, Pastor Brunson. They made up this phony charge that he’s a spy, and he’s not a spy.
He’s going through a trial right now, if you call it a trial. They should have given him back a long time ago. And Turkey has, in my opinion, acted very, very badly. So we haven’t seen the last of that. We are not going to take it sitting down. They can’t take our people. So you will see what happens.

 https://hellasjournal.com