Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Ο αμετανόητος Αμβρόσιος ξαναχτυπά

Μετά τη νέα θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η πρόσφατη επίθεσή του στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση με ανοίκειους χαρακτηρισμούς και «πρωτότυπες» θεολογικές ερμηνείες περί θεϊκής τιμωρίας, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων επανήλθε σήμερα με δύο δημοσιευμένα κείμενα που τον στηρίζουν.

Συγκεκριμένα, σε νέο κείμενο στο προσωπικό του ιστολόγιο ο μητροπολίτης Αμβρόσιος αναφέρεται στο περιβόητο «Σκάσε επιτέλους» που του απάντησε ο πατήρ Νεόφυτος από την Καλαμάτα αλλά και στα σχόλια εναντίον του τόσο από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που του είχε απαντήσει ότι ο Θεός είναι αγάπη, όχι τιμωρός, όσο και από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως που του απευθύνθηκε λέγοντας «Φτάνει πια Άγιε Καλαβρύτων».
Γράφει μεταξύ άλλων:
«Η ανάρτησή μας της 24ης Ιουλίου τάραξε τα πνεύματα! Πολλοί ικανοποιήθησαν και ακόμη περισσότεροι σκανδαλίσθησαν! Ακόμη και ένας Διάκονος ύψωσε την φωνήν του για να μας… συνετίσει με τον απρεπή λόγο του, το γνωστό «ΣΚΑΣΕ ΠΙΑ, Αμβρόσιε»!
Μεταξύ πολλών άλλων και αρκετοί Αρχιερείς εν Χριστώ Αδελφοί μας έσπευσαν να μας διορθώσουν! Να μας ανακαλέσουν στην τάξη! Κορυφαίος μεταξύ αυτών ένας πολύ νέος κατά την χειροτονία Αρχιερεύς, χειροτονήθηκε μόλις τον Ιούνιον του 2014, μας προσέβαλε, και μάλιστα με περισσή αναίδεια, γράφοντας και λέγοντας, ότι ο Καλαβρύτων «τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αμνησία»!
Η στάση όλων αυτών έχει δημιουργήσει και ένα κύμα αντιδράσεων.
Εμείς σήμερα σαν απάντηση σ’ όλα αυτά τα φαινόμενα σας παρουσιάζουμε δύο δημοσιεύματα-φωνές απελπισίας.
ΠΡΩΤΟΝ: Ένα δημοσιεύμα της 5ης Ιουλίου μέ τίτλο: «Η σιωπή αυτή της μάνας Εκκλησίας πονάει»! Το αφιερώνω στους λαλίστατους εν Χριστώ Αδελφούς μου, οι οποίοι έσπευσαν να με ευτελίσουν δημοσίως, αντιτάσσοντας το γνωστό «ο Θεός είναι αγάπη! Δεν είναι τιμωρός». Τους καταγγέλλει, ότι οι Αρχιερείς σήμερα ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ με τον Θεό! «….αγαπήσαμε περισσότερο την δόξα των ανθρώπων παρά την αλήθεια και την δόξα του Θεού»!!!!!
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ένα δημοσίευμα-ερωτηματολόγιο με τίτλο «απαντήστε μας κ. Άνθιμε», το οποίον αφιερώνουμε στον Σεβασμιώτατο ‘Αλεξανδρουπόλεως, στον οποίο άλλωστε και απευθύνεται!
Αυτά μόνο και μόνο για να ακούγεται και η άλλη άποψη».