Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018

«Κύριος αντίπαλος» των Orban και Salvini ο Macron - «Δεν θα παραχωρήσω τίποτε στους εθνικιστές»

«Κύριος αντίπαλος» των Orban και Salvini ο Macron - «Δεν θα παραχωρήσω τίποτε στους εθνικιστές»
Κάθετα αντίθετος με τις απόψεις των Orban και Salvini στο μεταναστευτικό, ο Γάλλος Πρόεδρος 
Ως «κύριος αντίπαλος» των Viktor Orban και Matteo Salvini συστήθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα παραχωρήσει τίποτα στους εθνικιστές.
«Δεν θα παραχωρήσω τίποτε στους εθνικιστές και σε αυτούς που προωθούν αυτόν τον λόγο μίσους.
Αν θέλουν να βλέπουν στο πρόσωπό μου τον κύριο αντίπαλό τους, έχουν δίκιο», δήλωσε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε δημοσιογράφους στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Δανία.
Επισημαίνεται πως εχθές (28 Αυγούστου 2018), μιλώντας από το στο Μιλάνο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός αποκάλεσε «ήρωά» του τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών και χαρακτήρισε, αντίστοιχα, κύριο αντίπαλό του στην Ευρώπη τον Emmanuel Macron.
«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο στρατόπεδα στην Ευρώπη και στο ένα ηγείται ο Μακρόν», υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Επτά μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, που αναμένεται ότι θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό από το ζήτημα αυτό, ο Viktor Orban κατηγόρησε τον Γάλλο Πρόεδρο ότι είναι «επικεφαλής πολιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν τη μετανάστευση» ενώ αυτός θέλει «να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση».
«Αν θεωρούν πως υπάρχει στη Γαλλία ο εχθρός του εθνικισμού, της πολιτικής του μίσους, της Ευρώπης που οφείλει να πληρώνει ό,τι μας συμφέρει και δεν επιβάλλει καμιάς μορφής ευθύνη και αλληλεγγύη, έχουν δίκιο», απάντησε σήμερα ο κ. Macron.
«Μέσα στις επόμενες ημέρες και τους επόμενους μήνες θα πρέπει να λάβουμε αποφάσεις σε βάθος για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των μεταναστεύσεων. Αυτό σημαίνει σοβαρότητα και πνεύμα ευθύνης, παραμένοντας προσδεμένοι στις αξίες μας, όπως το δικαίωμα του ασύλου, με μια αληθινή πολιτική έναντι των χωρών προέλευσης και εσωτερικά.
Δεν είναι αυτό που προτείνουν οι κύριοι Orban και Salvini.
Διαμορφώνεται μια ισχυρή αντίθεση ανάμεσα σε εθνικιστές και προοδευτικούς στην Ευρώπη».


www.bankingnews.gr