Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018

Yeni Safak: Η Τουρκία θα κτίσει μεγάλη ναυτική βάση στα Κατεχόμενα

Yeni Safak: Η Τουρκία θα κτίσει μεγάλη ναυτική βάση στα Κατεχόμενα
Μεγάλη ναυτική βάση πρόκειται να κτίσει η Άγκυρα στα Κατεχόμενα αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.
Στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, που έχει τον τίτλο «Επειγόντως μεγάλη ναυτική βάση στο Νησί (σ.σ. Κύπρος)», η Yeni Safak αναφέρει ότι το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έχει καταθέσει ήδη αίτημα στο υπουργείο Εξωτερικών για να ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε τα τουρκικά πολεμικά πλοία να ελλιμενίζονται σε βάση που θα κτιστεί σε κατάλληλο μέρος.

«Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ελλάδα έχουν ήδη στείλει τα πλοία τους στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρόσχημα του πολέμου στη Συρία. Η Τουρκία χρειάζεται επειγόντως ναυτική βάση στην περιοχή» υποστηρίζει η εφημερίδα, αποσιωπώντας ότι η Άγκυρα έχει ναυτικές βάσεις στα δικά της εδάφη.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι «πρέπει να μεγαλώσει και το υφιστάμενο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Νησί».
Η εφημερίδα κάνει ακόμα λόγο για «απειλές ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της Τουρκίας στην περιοχή» όπου υπάρχουν και οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, επικαλούμενη και τις «μονομερείς ενέργειες» της Λευκωσίας στα ενεργειακά με τις γεωτρήσεις στις δικές της ΑΟΖ.
ΑΩΔΑ
liberal.gr