Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: "Καθαρή δολοφονία" λέει η δικηγόρος της οικογένειας


Μετά την αιματηρή απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην πλατεία Κάνιγγος 
© Παρέχεται από: 24 Media Digital S.A. 
 Μετά την αιματηρή απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην πλατεία Κάνιγγος Η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου μίλησε σήμερα για πρώτη φορά για το περιστατικό.
Η Άννα Παπαρρούσου μίλησε στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση.

"Έχουμε ένα τόσο καθαρό οπτικό υλικό που είμαστε όλοι σε θέση να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Ένας άνθρωπος παγιδευμένος στο κατάστημα που εμποδίστηκε να βγει με την υπερβολική χρήση βίας που οδήγησε στο θάνατό του. Αν αυτή η χρήση βίας ήταν σύμμετρη προς το περιστατικό, αυτό είναι προς χρήση όλων σας. Κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν δεν ήταν ορθές. Έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένη ανθρωποκτονία", είπε.
"Όλα αυτά δείχνουν πως μιλάμε για απόπειρα κλοπής και όχι ληστεία, δηλαδή ένα ελαφρύτατο πλημμέλημα που δεν δικαιολογεί τη βία", πρόσθεσε
"Όταν έχεις έναν άνθρωπο παγιδευμένο σε ένα χώρο και δεν απειλείσαι και υπάρχουν συγκεντρωμένοι απέξω, δεν υπάρχει ορατός λόγος και δεν αντιδράς με αυτόν τον τρόπο", κατέληξε.

Δικηγόρος καταστηματάρχη:

Ο δικηγόρος του καταστηματάρχη δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως "το συμβάν μας θλίβει όλους". Πρόσθεσε δε "η πρώτη αντίδραση του εντολέα μου ήταν να καλέσει την αστυνομία. Όταν το θύμα εγκλωβίστηκε στο κατάστημα άρχισε να σπάει την εσωτερική βιτρίνα και την εξωτερική. Υπάρχουν ίχνη αίματος και στο εσωτερικό του καταστήματος κάτι που δείχνει πως είχε ήδη τραυματιστεί. Αν θέλετε επέλεξε έναν πιο δυναμικό τρόπο αντίδρασης, δεν έκατσε να περιμένει την αστυνομία". Στη συνέχεια είπε: "Ο σκοπός του πελάτη μου, έχοντας ήδη προσφύγει στην Πολιτεία, ήταν να εμποδίσει τον δράστη να διαφύγει και να τον περιορίσει".
"Αν η αντίδραση του ήταν υπερβολική θα κριθεί από τη δικαιοσύνη", δήλωσε. "Έχει ξαναυπάρξει θύμα κλοπής. Είναι αντίθετο στη λογική να μπήκε μέσα για να προστατευτεί. Θα μπορούσε να μείνει μέσα και να περιμένει την αστυνομία για να προστατευθεί", κατέληξε ο Χ. Αναγνωστόπουλος.
ήμερα αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή ενώ οι αρχές αναζητούν τον δεύτερο άντρα που έχει καταγραφεί στο βίντεο.
Παράλληλα, η αστυνομία βρήκε στο κοσμηματοπωλείο ένα μαχαίρι το οποίο εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως έχει πάνω τα αποτυπώματά του Ζακ Κωστόπουλου.
Στην ΕΛ.ΑΣ. κινείται εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί αν και οι ενέργειες ακινητοποίησης και αφοπλισμού του 33χρονου από τους αστυνομικούς ήταν οι απαιτούμενες χωρίς υπερβολές καθώς διαπιστώνεται ένα χτύπημα με πτυσσόμενο γκλομπ στην πλάτη του 33χρονου και στην συνέχεια ακινητοποίηση από τέσσερις αστυνομικούς για να του πάρουν το κομμάτι γυαλί από το χέρι.

Άγγελος Τσιγκρής καθηγητής εγκληματολογίας:

"Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν σε πολλά μέρη, σε όλη την επικράτεια, απλώς δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας" ανέφερε στο σταθμό μας ο Άγγελος Τσιγκρής, καθηγητής εγκληματολογίας.
"Ζούμε σε ένα πιο βίαιο κοινωνικό περιβάλλον" είπε και ανέφερε ως παράδειγμα ότι η Ελλάδα πριν 10 χρόνια δεν διέθετε παιδική και εφηβική βία. Οι συγκρούσεις, η φτώχεια, τα χάσματα μεταξύ των κοινωνικών ομάδων, η περιθωριοποίηση φέρνουν έγκλημα και βία" πρόσθεσε.