Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018

Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Ούτε βλέμμα δεν προβλέπεται να ανταλλάξουν Τραμπ και ΕρντογάνΟύτε ο ίδιος θα ζητήσει να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του ούτε και ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να τον δει στις 25 Σεπτεμβρίου όταν θα είναι στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στους Τούρκους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Κιργιστάν.

Αναφερόμενος στο αίτημα των ΗΠΑ για αποφυλάκιση του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον, είπε “η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου. Να μας συγχωρέσουν αλλά δεν μπορούν να ζητούν τίποτα που δεν είναι νόμιμο”.
Ο κ. Ερντογάν επέκρινε αυτά που έκαναν οι ΗΠΑ, όπως είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα τον υποδιευθυντή της τουρκικής τράπεζας Χαλκμπανκ τον οποίο συνέλαβαν. “Ούτε υποκατάστημα αυτής της τράπεζας δεν έχουμε στις ΗΠΑ. Ποιο είναι το έγκλημα της Χαλκαμπανκ; Τί είναι το έγκλημα του υποδιευθυντή της; Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη. Δεν είναι ωραίο να αγνοούν τη διαδικασία (δίκης Μπράνσον) στη Σμύρνη και να μας λένε ‘θα μας τον στείλετε, θα τον δώσετε’. Με απειλές δεν οδηγούμαστε πουθενά”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
ΚΥΠΕ