Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018

Τ. Ερντογάν: Θα αυξήσουμε τις δυνάμεις μας στην Κύπρο, αν χρειαστεί θα ιδρύσουμε βάση

Τ. Ερντογάν: Θα αυξήσουμε τις δυνάμεις μας στην Κύπρο, αν χρειαστεί θα ιδρύσουμε βάση
Ένα σαφές δείγμα της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει η Τουρκία στην Κύπρο, έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα του όχι μόνο δεν θα μειώσει τη στρατιωτική παρουσία της Κατεχόμενα αλλά αντίθετα θα στείλει περισσότερες δυνάμεις, ενώ αν χρειαστεί θα ιδρύσει ακόμα και μόνιμη βάση.

«Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα στρατιωτικής βάσης στην "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου". Είναι θέμα λίγων λεπτών να φτάσουμε εκεί από τα δικά μας εδάφη και να φτάσουμε στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ η Ελλάδα δεν μπορεί να το κάνει αυτό», επεσήμανε με νόημα ο Ταγίπ Ερντογάν.
«Ωστόσο αν χρειαστεί θα ιδρύσουμε βάση εκεί, καθώς πρόκειται για ψυχολογικό παράγοντα», απάντησε στη σχετική  ερώτηση δημοσιογράφου ο Τούρκος πρόεδρος, ευρισκόμενος στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του στο Αζερμπαϊτζάν.

«Είναι σημαντική η στρατιωτική ύπαρξή μας εκεί», σημείωσε.

Παράλληλα, ο Τ. Ερντογάν επεσήμανε ότι «μας λένε πως πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτικών μας δυνάμεων. Μη μας παρεξηγήσουν όμως, δεν θα μειώσουμε των αριθμό των δυνάμεών μας. Θα τον αυξήσουμε». 

Στη συνέχεια επιτέθηκε στην ελληνοκυπριακή πλευρά, υποστηρίζοντας ότι απέρριψε το σχέδιο Ανάν, που θα είχε λύσει το Κυπριακό και παρά τη συγκεκριμένη απόρριψη η Κύπρος εντάχθηκε στην ΕΕ ενώ η Τουρκία παραμένει ακόμα εκτός.
Πηγή:liberal.gr