Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

Ευθεία απειλή κατά της Κύπρου από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας! Τι αποφάσισε

“Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά μας σε Κύπρο και Μεσόγειο”.Αυτή είναι η απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας που συνεδρίασε χθες επί δυόμιση ώρες χθες βράδυ.
Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης από την Τουρκία για τον ΣΚΑΙ, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας που συνεδρίασε υπό την προεδρία Ερντογάν αποφάσισε:

Στην τελευταία παράγραφο της απόφασης αναφέρεται ότι “δόθηκαν όλες οι πληροφορίες για τη Μεσόγειο και την Κύπρο και πως μπορεί να πληγούν τα συμφέροντα της Τουρκίας, τα οποία θα υπερασπίσουμε με κάθε μέσο”.
Είναι προφανές ότι η Τουρκία δεν κρύβεται. Δηλώνει αποφασισμένη να διεκδικήσει “μερίδιο” στα ενεργειακά αποθέματα της περιοχής. Δεν είναι η πρώτη φορά που το αναφέρει, ωστόσο η γραπτή δήλωση σε απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας έχει τη σημασία της.
Δεν είναι ούτε απλά, ούτε εύκολα τα πράγματα για την Τουρκία, αφού απέναντί της έχει τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό στην Αθήνα. Αντιθέτως. Η βοήθεια “απ΄ έξω” σχεδόν ποτέ δεν ήρθε όταν έπρεπε κι αυτό ελπίζουμε να ΄ναι ένα μάθημα που θα το΄ χουμε μάθει.
Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν σε πολλά μέτωπα, όπως η οικονομία, αλλά και ο εγκλωβισμός του στη Συρία.
“Εκβιάζουν τη Δύση”, λέει ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης
Ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης , δήλωσε ότι οι απειλές του τουρκικού καθεστώτος απευθύνονται στο ΝΑΤΟ ,τις ΗΠΑ και στους Ευρωπαίους, που έχουν μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή. Επισημαίνει τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο Ερντογάν στην Συρία κάτι που τον αναγκάζει να προσπαθεί να εκβιάσει τη Δύση. Δεν είναι εύκολο να του περάσει ο εκβιασμός, αλλά είναι βέβαιο ότι ένταση στη περιοχή θα προκληθεί.

militaire.gr