Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018

Δεύτερο παλάτι κατασκευάζει ο Ερντογάν , όπως “ο σουλτάνος των Σελτζούκων”!

Η οικονομική κρίση που πλήττει την Τουρκία φαίνεται ότι δεν επηρεάζει το καθεστώς Ερντογάν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sözcü, ο Τούρκος πρόεδρος θα αποκτήσει ένα δεύτερο “εξοχικό παλάτι” παρόμοιο μ΄ αυτό που κατασκευάστηκε στην Άγκυρα. Το νέο παλάτι θα κατασκευαστεί στην αρχαία πόλη Ahlat στην ανατολική επαρχία Bitlis της Τουρκίας. Ο δήμος της πόλης έχει δεσμεύσει 10.000 τετραγωνικά μέτρα γης δίπλα στη  λίμνη Βαν τη μεγαλύτερη λίμνη της Τουρκίας.
Η είδηση για την κατασκευή του νέου παλατιού έρχεται να προστεθεί σε μια δήλωση του Ερντογάν τον Αύγουστο. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει  ότι θέλει να  χτίσει ένα προεδρικό μέγαρο στην αρχαία πόλη όπως ο Σουλτάνος ​​Άλπ Αρσλάν, ο δεύτερος σουλτάνος ​​της αυτοκρατορίας των Σελτζούκων.
Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι απομένει “μόνο η διαταγή του προέδρου μας για να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση, η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα”.
Να υπενθυμίσουμε ότι το ανάκτορο του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν που  βρίσκεται στα περίχωρα της Άγκυρας, έχει 1150 δωμάτια.
militaire.gr