Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ευφράτης: Η ένταση μεταξύ του Άξονα Αντίστασης και των ΗΠΑ επιδεινώνεται

Deir ez-Zor: nouvelle mission de l’aviation russe
Οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την Τετάρτη το βράδυ μαζική επίθεση στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή προς την Al-Masdar NewsΗ ρωσική αεροπορία μετατόπισε προσωρινά τη προσοχή της από το κυβερνείο της Ιντλίμπ (βόρεια) προς τα ανατολικά της Συρίας, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν, των τριών εγγυητών για ειρήνη στις περιοχές αποκλιμάκωσης.
Σύμφωνα με τη πηγή αυτή, τουλάχιστον πέντε ρωσικά αεροπλάνα βομβάρδισαν στις 12 Σεπτεμβρίου, θέσεις των υπολειμμάτων του Ντάες στη περιοχή της Badiya al-Cham της Ντέιρ αλ-Ζορ και τους λόφους της αλ-Safa στη Soueida.
Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές δρομολογήθηκαν σε συντονισμό με τις νέες επιθέσεις του συριακού στρατού στους λόφους της Badiya al-Sham και al-Safa.

6 hours ago - 33°30′N 36°17′E
The whole delay for the northern Hama and southern Idlib offensive is due to ongoing negotiations between Turkey and Russia. (https://syria.liveuamap.com/en/2018/13-september-the-whole-delay-for-the-northern-hama-and-southern)
Νωρίτερα την Τετάρτη, μια στρατιωτική πηγή δήλωσε στην Al-Masdar ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία είχε μετατοπίσει την προσοχή της από το κυβερνείο της Ιντλίμπ προς τα ανατολικά της Συρίας.

Οι ρωσικές επιδρομές συμβαίνουν καθώς οι SDS (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις) και οι αμερικανοί πράκτορες του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να προχωρούν στα ανατολικά του Ευφράτη.

Οι SDS, οι οποίες υποστηρίζονται στρατιωτικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εισήλθαν σε μια στρατηγική πόλη στην κοιλάδα του Ευφράτη.

Οι πηγές προσκείμενες προς τη Δύση υποστήριξαν ότι «οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έκαναν μια νέα σημαντική επέλαση στην κοιλάδα του Ευφράτη, χτες Τετάρτη, μετά από βίαιες συγκρούσεις με την τρομοκρατική οργάνωση του Ντάες», αλλά ο κύριος στόχος της αυτού του στρατιωτικού σχηματισμού που διοικείται από τους Κούρδους είναι να προχωρήσει στα ανατολικά του Ευφράτη και να προσεγγίσει τις θέσεις του συριακού στρατού και των δυνάμεων της Αντίστασης που προχωρούν, και εκείνες, προς τον Ευφράτη.

Υπό την υποστήριξη αμερικανικών και γαλλικών αεροπορικών επιδρομών, οι SDS εισήλθαν στη στρατηγική πόλη του Baghouz-Fouqani μετά από επέλαση στον άξονα Baghouz - Tahtani στα νοτιοανατολικά της Ντέιρ αλ-Ζορ.

Αυτές οι δυνάμεις ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να «εισέλθουν στο Baghouz-Fouqani, καταλαμβάνοντας το κτίριο του τοπικού συμβουλίου και του δημοτικού σχολείου του Σεΐχη Χαμάντ, καθώς και θέσεις του Ντάες».
Οι SDS προσπαθούν να καταλάβουν όλο το Baghouz Fouqani προκειμένου να φτάσουν στα σύνορα με το Ιράκ, όπου έχουν εγκατασταθεί, εξάλλου, οι δυνάμεις της ιρακινής αντίστασης, Hachd al-Chaabi, οι Μονάδες της Λαϊκής Κινητοποίησης, ένα αναπόφευκτο βοηθητικό των ιρακινών δυνάμεων ενώπιον του Ντάες. Ο στόχος είναι επίσης να αποτραπεί η διείσδυση τρομοκρατών.

Το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, δύο μαχητικά αεροσκάφη F-15 των ΗΠΑ έπληξαν το χωριό Hajin στο Κυβερνείο της Ντέιρ αλ-Ζορ στη Συρία, κοντά στα ιρακινά σύνορα με βόμβες φωσφόρου, προκαλώντας μεγάλες πυρκαγιές, αναφέρει η Ρωσική άμυνα.

Τίποτα δεν έχει φιλτράρει για πιθανά νεκρά και τραυματίες.
Δεν είναι πρώτη φορά που η δήθεν διεθνής συμμαχία κατά του Ντάες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, κατηγορείται για τη διεξαγωγή τέτοιων επιχειρήσεων στη Συρία. Τον περασμένο Αύγουστο, η συριακή κυβέρνηση είχε κατηγορήσει τον αμερικάνικο συνασπισμό ότι είχε, και πάλι, κάνει χρήση βομβών λευκού φωσφόρου εναντίον ενός νοσοκομείου στη Ράκα και ότι βομβάρδισε κατοικημένες περιοχές σε «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Σύμφωνα με τη Ρωσική Άμυνα, ένοπλα στοιχεία, μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) συσπειρώθηκαν με τους τρομοκράτες του Ντάες.

Καθώς προσεγγίζει η ώρα Ω για την απελευθέρωση της Ιντλίμπ και καθώς ο κόσμος έχει τα μάτια του καρφωμένα στην Ιντλίμπ, ένας άλλος «στρατηγικός» πόλεμος λαμβάνει χώρα στην ανατολική Συρία.

Από τη στρατιωτική τους βάση στο αλ Τανφ, που τώρα περιβάλλεται από τις δυνάμεις της Αντίστασης, οι Αμερικανοί αντικαθιστούν τους τρομοκράτες του Ντάες/ISIS με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στα ανατολικά του Ευφράτη. 
Η διαδικασία έχει αρχίσει ήδη εδώ και μήνες, αλλά από τούδε και στο εξής, τα χωριά που έχουν αντίρρηση για την εξάπλωση των δυνάμεων των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ / SDF φαίνονται να έχουν υποκύψει κάτω από τις αμερικανικές επιδρομές. 


Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά
 
 http://infognomonpolitics.blogspot.com