Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

«Πόλεμος» Βαξεβάνη – Ζαχαράκη στη σκιά του σκανδάλου Φλώρου


 
© Παρέχεται από: Brainfood Publishing Ltd.
«Πόλεμος» Βαξεβάνη – Ζαχαράκη στη σκιά του σκανδάλου Φλώρου – Ο δημοσιογράφος ζητά τη σύλληψη της εκπροσώπου – Παρέμβαση Μητσοτάκη
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει η προσωρινή αποφυλάκιση του καταδικασμένου επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου. Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αποκάλυψε πως ο ανιψιός του προέδρου της ΝΔ είναι συνέταιρος του Φλώρου.

Το δημοσίευμα αυτό αμφισβήτησε η αν. εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, κάνοντας λόγο για fake news.
Μάλιστα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» η κυρία Ζαχαράκη aναφέρθηκε στο πρωτοσέλιδο του Documento λέγοντας ότι ότι "Ο Βαξεβάνης είναι γνωστός για τις συκοφαντίες του και έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη".
Στη συζήτηση παρενέβη τηλεφωνικά ο Κώστας Βαξεβάνης και της ζήτησε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη. Κάτι που δεν έγινε.
Ο δημοσιογράφος κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου, η οποία πλέον αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Πριν λίγο εξέδωσε ανακοίνωση η ΝΔ, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ' εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου», ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΝΔ.
Η Πειραιώς προσθέτει: «Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς. Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».
Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ ο πρόεδρος του Κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της Αστυνομίας.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την ενημέρωσε πως «η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί».
Τι απαντά η Όλγα Γεροβασίλη στον Κυρ. Μητσοτάκη
«Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει», απαντάει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την διαμάχη μεταξύ της αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοφίας Ζαχαράκη με τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και ιδιαίτερα μετά την επικοινωνία, που σύμφωνα με ενημέρωση από την ΝΔ, είχε ο κ. Μητσοτάκης, με την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη.
Ταυτόχρονα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο καλεί την ΝΔ «να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και επισημαίνει ότι «δεν θα την ακολουθήσει στη μικροπολιτική της διολίσθηση».
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:
«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια.
Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής.
Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».