Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018

Η υπόθεση Φλώρου και το έλλειμμα εμπιστοσύνης που προκαλεί στους πολίτες

Η υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, δεν έχει προκαλέσει όχι μόνο ερωτήματα στους πολίτες. Το χειρότερο είναι ότι έχει ενισχύσει ξανά την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης για θεσμούς και διαδικασίες αλλά και την ανασφάλεια που προκύπτει από την διαπίστωση ότι σ΄ αυτή τη χώρα “με καλό πορτοφόλι, “σωστό” δικηγόρο και επαφές” μπορείς να καταφέρεις τα απίστευτα! Αυτές τις προϋποθέσεις τις έχουν ελάχιστοι.

Διαπιστώσεις απ΄ όσα έχουν δημοσιευτεί:
•Προφανώς ο νόμος Παρασκευόπουλου θέλει κάποια επανεξέταση. Το να μπορεί να αποφυλακιστεί κάποιος με τις δήθεν ασθένειες που επικαλέστηκαν οι δικηγόροι του κ.Φλώρου, είναι ένα θέμα. Την ώρα μάλιστα που φυλακισμένοι με σοβαρά προβλήματα υγείας παραμένουν στη φυλακή. Όμως δεν ήταν ο νόμος Παρασκευόπουλου που οδήγησε στην αποφυλάκιση σκάνδαλο.
•Πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, τα οποία αν δεν είχε γίνει η μεγάλη φασαρία και δεν είχαν κινητοποιηθεί άμεσα κρατικές υπηρεσίες, θα είχαν “κάνει τη δουλειά τους” και ο κ.Φλώρος θα ήταν ελεύθερος κάπου μακριά, όπως μας έφυγε πριν μερικά κάποιος Χριστοφοράκος.
•Oi δικαστικές αρχές που παρέλαβαν τα πιστοποιητικά και έκριναν ότι πρέπει να γίνει η αποφυλάκιση, υποστηρίζουν ότι λειτουργούν πάντα με βάση όσα προβλέπει ο νόμος. Κι αφού τα πιστοποιητικά που είχαν στα χέρια τους κάλυπταν τις προϋποθέσεις του νόμου , “δεν έχουμε καμία ευθύνη εμείς, ο νόμος φταίει”! Εδώ υπάρχει ένα θέμα που πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει και να συζητηθεί πολύ σοβαρά. Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι απολύτως ανεξάρτητη. Πρέπει να ΄ναι τυφλή αλλά δεν μπορεί να δηλώνει απούσα από την πραγματικότητα της καθημερινότητας και δεν μπορεί να αγνοεί την λογική.
Κανείς δεν έκανε δεύτερες σκέψεις όταν εξετάστηκε η περίπτωση Φλώρου; Δεν είχε ακούσει ή διαβάσει κανείς για την υπόθεση Energa; Δεν εντυπωσιάστηκε από το αίτημα αποφυλάκισης;
Η αποχή της Δικαιοσύνης απ΄ όσα συμβαίνουν στην κοινωνία είναι κάτι που το αντιμετωπίζουν οι πολίτες ακόμη και στις πολύ απλές δικαστικές υποθέσεις και φθάνει στις περιπτώσεις όπως αυτή του κ.Φλώρου.
Ίσως θα πρέπει να σηκώνουν λίγο το βλέμμα από τους νόμους όχι για να τους αγνοήσουν αλλά για να προλάβουν τέτοιες περιπτώσεις και τελικά να εφαρμόζουν αυτά που προβλέπονται με απόλυτη Δικαιοσύνη.

militaire.gr