Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Η Μόσχα κάνει το βήμα: Έτοιμη η Ρωσία να διαφοροποιήσει τη σχέση της με την Ελλάδα, λέει ο Λαβρόφ

Russian Foreign Minister Sergei Lavrov (R) shakes hands with Greek Ambassador Andreas Friganas (L) during the opening ceremony of the exhibition dedicated to the 190th anniversary of the establishment of diplomatic relations between Russia and Greece in Moscow, Russia, 19 September 2018. EPA, SERGEI ILNITSKY


Η Μόσχα είναι έτοιμη να αναπτύξει διαφοροποιημένες και στενότερες σχέσεις με την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, στα εγκαίνια της έκθεσης για τα 190 χρόνια διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, που γίνεται στην ρωσική πρωτεύουσα.
Από ελληνικής πλευράς, τον Ρώσο υπουργό εξωτερικών υποδέχθηκε ο πρέσβης Ανδρέας Φρυγανάς, ο οποίος τον ξενάγησε.

“Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε στενότερη και διαφοροποιημένη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ανεπηρέαστες από τους ευμετάβλητους πολιτικούς ανέμους” είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ.”Οι καιροί μπορεί να αλλάζουν, αλλά αξιολογούμε πολύ ψηλά, το γεγονός πως οι δεσμοί μας δεν μπορούν να επηρρεαστούν από την πίεση εξωτερικών δυνάμεων και παραμένουν σημαντικό στοιχείο της σταθερότητας στην Ευρώπη” κατέληξε.
Σύμφωνα με το TASS ο Λαβρόφ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας, προ 25 ετών, που όπως είπε, ήταν η βάση πάνω στην οποία συσφίχθηκαν οι αμοιβαίες σχέσεις. Μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε, είναι σε ισχύ πάνω από πενήντα διμερείς συμφωνίες.