Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018

Politico: Ο ακροδεξιός εξτρεμισμός συνεχίζει να ενισχύεται!!

Ακροδεξιοί στο Chemnitz

Ευρωπαίος διπλωμάτης είπε ότι "το μεταναστευτικό ήρθε και θα μείνει. Μέχρι τις ευρωεκλογές, όλα θα περιστρέφονται γύρω από αυτό". Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας

Adtech Ad
«Ένα δύσκολο φθινόπωρο για την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή», γράφει η ιστοσελίδα Politico και προσθέτει: «Η Σουηδία διενεργεί εθνικές εκλογές την Κυριακή με τους λαϊκιστές και κατά των μεταναστών, Σουηδούς Δημοκράτες, να κερδίζουν έδαφος. Μια υπενθύμιση προς την ΕΕ ότι ο ακροδεξιός εξτρεμισμός συνεχίζει να ενισχύεται ανά την Ήπειρο», γράφει η ιστοσελίδα.
Μόλις δέκα ημέρες μετά, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν σε μια σύνοδο στο Σάλτσμπουργκ, για να συζητήσουν την αντιμετώπιση του διχαστικού ζητήματος της μετανάστευσης - ένα από τα πιθανά ναυάγια πριν τις εκλογές του Ευρωκοινοβουλίου τον Μάιο.
Ευρωπαίος διπλωμάτης είπε ότι «το μεταναστευτικό ήρθε και θα μείνει. Μέχρι τις ευρωεκλογές, όλα θα περιστρέφονται γύρω από αυτό». Επίσης, το ατελείωτο ζήτημα του Brexit. Σε αντίθεση με το μεταναστευτικό, ο διπλωμάτης είπε ότι «το Brexit για πολλές χώρες είναι ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, κάτι πολύ απόμακρο», αλλά και ο πονοκέφαλος του προϋπολογισμού: η κεντρική πρόκληση για τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της Ένωσης είναι αν θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική συζήτηση πριν ή μετά τις ευρωεκλογές. Τέλος, υπάρχει το ζήτημα του Spitzenkandidaten και των νέων κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Ο υψηλόβαθμος Ευρωπαίος διπλωμάτης είπε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το μεταναστευτικό. «Το μεταναστευτικό είναι το κρίσιμο ζήτημα. Αυτό έστρεψε την Ευρώπη προς την ακροδεξιά. Το μεταναστευτικό έχει αντίκτυπο σε όλους». Με μια μεταφορική διατύπωση, ο Ευρωπαίος διπλωμάτης διερωτάται αν με την κατάργηση της αλλαγής της ώρας «θα έχουμε 12 μήνες χειμώνα ή 12 μήνες καλοκαίρι;».

Ζεεχόφερ: "Η μετανάστευση είναι η μητέρα των προβλημάτων"

«Η μετανάστευση είναι η μητέρα όλων των προβλημάτων», δήλωσε άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και αρχηγός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ ,κατά την διάρκεια κλειστής συνεδρίασης του κόμματός του στο Βρανδεμβούργο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, τόσο ο κ. Ζεεχόφερ όσο και πολλά στελέχη του κόμματος άσκησαν κριτική «στην Καγκελαρία», για την διαχείριση της κατάστασης με την βία της άκρας δεξιάς στο Κέμνιτς.
«Πρώτα απ' όλα, το Κέμνιτς είναι μια υπόθεση βίαιου εγκλήματος» (ενν. τη δολοφονία ενός 35χρονου Γερμανού για την οποία θεωρούνται βασικοί ύποπτοι ένας Σύρος και ένας Ιρακινός), δήλωσε ο βαυαρός πολιτικός και πρόσθεσε ότι αυτό το έγκλημα δεν έπαιξε τελικά κανέναν ρόλο στη συζήτηση που γίνεται γύρω από το θέμα. «Έχω κατανόηση», είπε, «για την αγανάκτηση των πολιτών, αλλά αυτή η αγανάκτηση δεν τους καθιστά ούτε κατά διάνοια ναζί».
«Θέλουμε σταθερότητα και προσανατολισμό», δήλωσε κατά την ίδια συνάντηση ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της CSU Αλεξάντερ Ντόμπριντ και τόνισε ότι το μεταναστευτικό «είναι το θέμα που άλλαξε το πολιτικό τοπίο, δυστυχώς όχι με θετικό τρόπο, αλλά ανθρωπισμός και τάξη πάνε μαζί».