Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Ερντογάν “παίζει” με τα νεύρα των ΗΠΑ! Κατακευάζει εγκαταστάσεις για την υποδοχή των S-400

Ο Ερντογάν συνεχίζει να αγνοεί τις αμερικανικές προειδοποιήσεις για τους S-400 και κινείται με τρόπο που δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών-αντιαεροπορικών συστημάτων, που μπορεί να “καταρρίψουν” κάθε προσπάθεια συνεννόησης με τη Δύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή εγκαταστάσεων που θα υποδεχτούν τα συστήματα S-400. Τις πληροφορίες μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNBC .
Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ακόμη και καταφύγια ,σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν.
Η παραλαβή των S-400 από την Τουρκία αναμένεται μέσα στην επόμενη χρονιά και τα ρωσικά αντιαεροπορικά θα είναι επιχειρησιακά έτοιμα για την Τουρκία από το 2020. Το κόστος της αγοράς δύο συστημάτων S-400, θα φθάσει τα 2,5 δις δολάρια, ποσό υπέρογκο για τις σημερινές δυνατότητες της Τουρκίας.
Οι Αμερικανοί έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές το καθεστώς Ερντογάν , ότι δεν είναι δυνατόν να αγοράσει ρωσικά αντιαεροπορικά που μπορούν να πλήξουν τα μαχητικά αεροσκάφη της Δύσης και ειδικά τα F-35 που η Τουρκία έχει αγοράσει από τις ΗΠΑ!
Η Ουάσινγκτον έχει απειλήσει με κυρώσεις την Τουρκία ,οι οποίες προς το παρόν έχουν περιοριστεί στο “πάγωμα” της παράδοσης των F-35.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει ότι η Άγκυρα δεν θα ζητήσει από καμία χώρα άδεια να αγοράσει τους S-400 από τη Ρωσία.
“Έχουμε συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400, και κάποιοι ανησυχούν γι ‘αυτό. Λυπάμαι, αλλά δεν πρόκειται να ζητήσουμε από κανέναν την άδεια”, δήλωσε ο Ερντογάν στις 2 Σεπτεμβρίου.
Η διαμάχη για την αγορά S-400 έρχεται εν μέσω ευρύτερων τριβών μεταξύ της Τουρκίας και των εταίρων της στο ΝΑΤΟ.

militaire.gr