Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018

Άσκηση: Τουρκικό υποβρύχιο βύθισε πλοίο κοντά στο Barbaros

 
Με σύνθημα «προστατέψατε το Μπαρμπαρός», η Τουρκία σχεδιάζει ασκήσεις που έχουν στόχο την προστασία του ερευνητικού- σεισμογραφικού τουρκικού σκάφους, το οποίο πλέει σε απαγορευμένα ύδατα (εντός της κυπριακής ΑΟΖ) και παρακολουθείται από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Σαλαμίς».

Τι σενάριο της νέας αυτής τουρκικής άσκησης προβλέπει την απομάκρυνση με τη χρήση… τορπιλών οποιουδήποτε σκάφους  εμφανίζεται να «παρενοχλεί» το Μπαρμπαρός».

Συγκεκριμένα ένα τουρκικό υποβρύχιο που βρίσκεται στην περιοχή πήρε εντολή να τορπιλίσει παροπλισμένο πλοίο  που βρισκόταν (σύμφωνα με το σενάριο της τουρκικής άσκησης)  κοντά στο Μπαρμπαρός. Το πλοίο βλήθηκε με τορπίλη και βυθίστηκε, όπως αναφέρει ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.
Ειδικότερα, το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει ότι: «Στο πλαίσιο εκπαίδευσης, τα ηρωικά πληρώματα των υποβρύχιων μας έβαλαν επιτυχώς με τορπίλη εναντίον παροπλισμένου πλοίου και το βύθισαν».
Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται η περιοχή όπου εκτοξεύθηκε η τορπίλη και βύθισε ένα παροπλισμένο πλοίο, ούτε βεβαίως η ημερομηνία.Η τουρκική ανακοίνωση συνοδεύεται από 3 φωτογραφίες και από βίντεο διάρκειας 47 δευτερολέπτων που αναρτήθηκε στο «κανάλι» των τουρκικών ΕΔ στο YouTube.

 www.philenews.com