Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ !!!....ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ...ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ , ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ..


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ*ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ


1) ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ. ΟΣΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΛΥΣΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΟΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ. Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ 1974. ΟΤΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΕΝΝΟΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.


2)Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΛΙΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ. ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ.ΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΌ ΤΑ ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΟΡΓΩΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΜΕΧΡΙ ΑΤΤΑΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ 1-4-5-6-7.. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΕΔΙΟ 10 ΣΤΟΟΠΟΙΟ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΚΑΤΑΡ.. Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ. ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ , ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.

3) Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ.ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΩΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΩΣ "ΠΟΡΘΗΤΗ".ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Η ΜΟΣΧΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

4)Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ. Η ΑΓΚΥΡΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΤΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΜΙΑ "ΛΙΜΝΗ" ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΜΑΡΙΔΑ/ΑΚΣΑΖ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ/ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ./ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΤΑ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ , ΩΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΣΙΝΑΣ. Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΝΑΥΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 2017 ,ΠΑΝΩ ΣΕ 7 ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΚΣΑΖ., ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ. ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 5 ΜΗΝΕΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ , ΕΧΟΥΝΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΜΕΡΣΙΝΑ, ΤΟ ΙΣΚΕΝΤΕΡΟΥΝ , ΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ(ΔΙΑΤΗΡΩ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ)

5)ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ(ΓΙΑΡΑΜΠΛΟΥΣ-ΑΦΡΙΝ-ΜΑΝΜΠΙΤΖ), Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ , ΕΝΩ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ.ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΤΑΧΕΩΝ ΣΚΑΦΩΝ. Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΠΛΟΙΩΝ. ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2015.

6)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ-ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ. ΕΧΕΙ ΣΥΧΝΟΤΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ-ΤΑΧΕΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΦΡΕΓΑΤΩΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΟΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΛΠ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.

7)ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.. ΠΧ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΟ ΤΡΟΩΔΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ . ΕΧΟΥΝΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΚΡΩΤΗΡΙ-ΔΕΚΕΛΕΙΑ, ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ/Η ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ECHELON. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΠΟΛΕΜΟΥ-ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΚΑ.

8)ΜΕ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ.ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ ΜΕ ΟΛΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΤΤΙΛΕΣ. ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΑΝΟΙΚΤΑ.Η ΚΥΠΡΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ, ΝΕΕΣ ΣΥΣΤΟΙΧΙΕΣ ΕΠΑΚΤΙΑΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΑΚΤΙΝΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ Η ΑΟΖ, ΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΚΥΒΕΡΝΟΑΜΥΝΑΣ ΚΛΠ.ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ. ΑΥΤΑ.ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ..