Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΕ ΝΑ ΑΙΓΑΙΟ-ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ.Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ


 
 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΣΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΤΑΣΗ ΩΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ. Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΛΩΤΟΥ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟΥ, Η ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΑ 12ΝΜ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΥΔΑΤΩΝ, Η ΕΝΤΟΝΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΟ, ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΕΥΡΥΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΑΜΦΣΒΗΤΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ,ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

2)ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΥΔΟ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΝΕΟ. ΑΠΟ ΤΟ1996 ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ DYNAMIC MIX 96 ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ , Ο ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΧΟΥΣΕΙΝ ΤΣΙΦΤΣΙ ΕΘΕΣΕ ΘΕΜΑ , ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ Η ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΝΗΣΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ. Η ΓΑΥΔΟΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ, ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΓΚΙΟΥΒΕΝ ΕΡΚΑΓΙΑ.Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΓΑΥΔΟ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ /"ΛΑΣΤΙΧΟ" ΤΩΝ 16 Ή 18 Ή 25 ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΩΝ ΝΗΣΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ

3)ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΩΝ ΣΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΑ ΛΙΒΥΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ , ΟΥΤΕ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ.ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΑΥΓΟΝΗΣΙ, ΔΙΑΣ, ΠΕΤΑΛΙΔΙ, ΠΑΞΙΜΑΔΙ, ΔΙΟΝΥΣΑΔΕΣ, ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ, ΤΡΑΧΗΛΟΣ, ΓΑΥΔΟΝΗΣΙ ΠΡΑΣΟΝΗΣΙ, ΔΡΑΓΩΝΑΔΑ, ΠΑΞΙΜΑΔΑ ΚΛΠ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΒΔ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ , ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΦΡΟΝΙ ,Η ΑΣΤΑΚΙΔΑ ΚΑ. Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΝΑ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΛΙΒΥΚΟ ΠΕΛΑΓΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.

4)Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ/ΜΙΝΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ "ΑΝΑΤΟΛΟΥ' ΣΤΟΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, , ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ , ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ , ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΟΛΛΑ LESSONS LEARNED ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ..ΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ -ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ-Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.