Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ,ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ.ΚΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ 5 ΜΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ. ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΕΡΕΥΝΑ. Η ΕΔΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ -ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ-ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ,ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ....ΟΠΩΣ ΕΙΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΑΣ, ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ XVI M/K MΠΖ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΟΝΩΡΑ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 3ης ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ, ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΥΛΗ ΚΑ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ. ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΧΘΕΙΣΑ ΕΔΕ.ΛΙΑΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.../ΠΑΝΤΩΣ  ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΕΣ...
Στο στρατοδικείο παραπέπονται οι δύο στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης με εντολή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Ο φάκελος της υπόθεσης των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τους Τούρκους φαίνεται να ξανανοίγει και αναμένεται να τους κοινοποιηθεί το έγγραφο που περιέχει το κατηγορητήριο για όσα συνέβησαν τον περασμένο Μάρτιο και οδήγησαν στην σύλληψη τους.
Η ΕΔΕ και η έρευνα που ακολούθησε μετά την απελευθέρωσή τους φαίνεται να διαπίστωσε σημαντικά λάθη και παραλείψεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατηγορητητήριο είναι βαρύ και απευθύνεται τόσο στους στρατιωτικούς όσο και στους ανωτέρους τους. Συνολικά δέκα πρόσωπα θα κληθούν να απολογηθούν εγγράφως και εν συνεχεία θα κληθούν για συμπληρωματικές εξηγήσεις.