Ελλάδα© www.cnn.gr Ελλάδα Εμπόδια στην ιατροδικαστική εξέταση της σορού τουΚωνσταντίνου Κατσίφα φέρονται να βάζουν οι αλβανικές Αρχές, οι οποίες αν και αρχικά είχαν απορρίψει το αίτημα της οικογένειας για εξέταση και από Έλληνα ιατροδικαστή, στη συνέχεια έδωσαν την έγκρισή τους, χωρίς ωστόσο να επιτρέψουν ενδελεχή εξέταση.

Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες ότι έχει γίνει προσπάθεια απόκρυψης κρίσιμων στοιχείων, με τον ιατροδικαστή από την Αλβανία να φέρεται να έχει ράψει τα τραύματα μετά τη διενέργεια της νεκροτομής.
Οι πληροφορίες για παρέμβαση στη σορό επιβεβαιώθηκαν και από τον δικηγόρο της οικογένειας, ο οποίος ήταν στο νοσοκομείο μαζί με το μικτό κλιμάκιο Ελλήνων και Αλβανών ιατροδικαστών που εξέτασαν την σορό την Τρίτη.
«Μας επετράπη για 5 περίπου λεπτά να κάνουμε επιστασία της σορού. Είδαμε δύο διαμπερή τραύματα στο χώρο της καρδιάς και κανένα άλλο σημαντικό πλήγμα, άξιο να περιγραφεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος.
«Θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί η πρώτη πραγματογνωμοσύνη από τις αλβανικές αρχές, ωστόσο, δεν έχουμε ούτε ένα έγγραφο στα χέρια μας, ούτε αυτό της νεκροψίας, την οποία δεν γνωρίζουμε ούτε ποιος την έκανε», πρόσθεσε ο ίδιος.
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε χθες γνωστό, τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα καλείται να διερευνήσει πλέον η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι ο 35χρονος είχε ελληνική υπηκοότητα.
Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να επέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.