Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018

Ο Καμμένος φεύγει από τις ΗΠΑ , ο Α/ΓΕΕΘΑ πάει και στην Αθήνα γίνεται διαγωνισμός υποκριτικής στον αντιαμερικανισμό!

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επιστρέφει σήμερα από τις ΗΠΑ, στις οποίες φθάνει σε λίγες ώρες, ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. Η επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ γίνεται με αφορμή συνάντηση Αρχηγών της Συμμαχίας και στην Ουάσινγκτον ο Ναύαρχος Αποστολάκης θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει κατ΄ ιδίαν τον Αμερικανό Αρχηγό Στρατηγό Ντάντφορντ, ο οποίος πρόσφατα είχε επισκεφθεί την Αθήνα.

Όλα αυτά την ώρα που στην Αθήνα γίνεται ένας μικρός και μάλλον υποκριτικός διαγωνισμός …αντιαμερικανισμού, από τον οποίον θα εξαιρέσουμε το ΚΚΕ που έχει σταθερή άποψη για το θέμα της ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας.
Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά τις τελευταίες ημέρες για μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντη αμερικανική βάση. Όποιος διαβάσει τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Αμερικανός Αρχηγός στην Αθήνα θα διαπιστώσει ότι μάλλον οι ΗΠΑ δεν έχουν την πρόθεση να εγκαταστήσουν μόνιμα μεγάλες δυνάμεις στην χώρα. Να ενισχύσουν την παρουσία τους σίγουρα το επιδιώκουν ,αλλά πολύ φοβόμαστε ότι το κίνητρο αυτής της επολογής έχει να κάνει με την αποστολή μηνύματος προς την Τουρκία, ότι υπάρχει εναλλακτική λύση, αν τελικά το καθεστώς Ερντογάν αποφασίσει να τα τινάξει όλα στον αέρα. Όπως φάνηκε και με το θέμα του Αμερικανού πάστορα, ο Ερντογάν δεν έχει χάσει τα λογικά του, όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν εδώ στην Ελλάδα.
Κάνουμε λόγο για υποκριτικό διαγωνισμό…αντιαμερικανισμού, γιατί γνωρίζουμε ότι μακριά από τα μικρόφωνα και τις κάμερες πολλοί -οι περισσότεροι- από τους όψιμους “αντιαμερικανούς” προσβλέπουν για να μην πούμε ότι παρακαλούν στην αμερικανική στρατιωτική προστασία. Η λέξη σοκάρει αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει στις αναλύσεις και τις απόψεις μας να εισάγουμε και τον ρεαλισμό. Η αμερικανική στρατιωτική παρουσία αυτή τη περίοδο είναι ευπρόσδεκτη για λόγους που είναι νομίζουμε αυτονόητοι. Τα προβλήματα που ενδεχομένως θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε με τον άτακτο γείτονα είναι πρώτα απ΄ όλα δική μας υπόθεση, αλλά δεν μας βλάπτει καθόλου η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή.
Ασφαλώς η κριτική προς την κυβέρνηση πρέπει να γίνει για τα ανταλλάγματα που έχει εξασφαλίσει για τις πολλές και πολύτιμες διευκολύνσεις που παρέχει στις ΗΠΑ. Τα ανταλλάγματα πρέπει να είναι σημαντικά και χειροπιαστά και να μην περιορίζονται σε διαβεβαιώσεις που λένε ότι “εμείς εδώ είμαστε”. Γιατί όταν τα πράγματα θα δυσκολέψουν, κάτι μας λέει ότι δεν θα είναι κανείς εδώ…
Όσο για κάποιους που τώρα …στα γεράματα αποφάσισαν από το God Bless America να περάσουν κατ΄ ευθείαν στο “έξω οι Αμερικανοί”, καλό θα είναι να προσέξουν. Γιατί αν οι Αμερικανοί φύγουν θα πρέπει να μας εξηγήσουν πως και γιατί όταν κυβερνούσαν άφησαν την Εθνική Άμυνα της χώρας να καταρρεύσει,με αποτέλεσμα να έχουμε τώρα την ανάγκη του “αμερικανικού στρατιωτικού αποτυπώματος”, όπως λέμε στρογγυλεμένα την προστασία. Οι απαντήσεις δεν θα ΄ναι καθόλου ευχάριστες.

militaire.gr