Νέο μήνυμα προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και στην Τουρκία έστειλε από την Μόσχα, όπου βρίσκεται, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.
Ο Ιταλός πολιτικός και παραδίδει μαθήματα εθνικής πολιτικής στην ελληνική κυβέρνηση , παίρνοντας για πρώτη φορά θέση στο κυπριακό ζήτημα.
Συγκεκριμένα, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως η Κύπρος βρίσκεται υπό στρατιωτική κατοχή από την Τουρκία, ενώ επεσήμανε πως γι’ αυτό το λόγο η Τουρκία δεν πρέπει να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 «Ας μην διανοηθούν να μας στείλουν επιτρόπους, τρόικες και μικρούς και μεγάλους ιδιοκτήτες», τόνισε ο Σαλβίνι, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι ο ιταλικός δημόσιος προϋπολογισμός θα εγκριθεί και από το ιταλικό κοινοβούλιο και θα τεθεί σε εφαρμογή.
Σε ότι αφορά τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τις χαρακτήρισε «οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική παραφροσύνη». Πάνω στο ίδιο θέμα, με ευθεία αναφορά στην Τουρκία και στο Κυπριακό, πρόσθεσε:
«Επιβάλλουμε κυρώσεις στην Ρωσία για ενδεχόμενες παραβιάσεις σε βάρος της Ουκρανίας και χρηματοδοτούμε, τρέχουμε από πίσω και προσπαθούμε να πείσουμε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ξένη χώρα η οποία έχει θέσει υπό στρατιωτική κατοχή μία από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. Πρόκειται για κάτι το ασύλληπτο».
Νωρίτερα, ο Σαλβίνι τάχθηκε επίσημα υπέρ του Β. Πούτιν βάλλοντας ανελέητα κατά Μέρκελ-Βρυξελλών και απορρίπτοντας το ενδεχόμενο ανανέωσης των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Λάβρος ξανά ο Σαλβίνι κατά των Βρυξελλών για τις κυρώσεις κατά της Μόσχας. Σε ένα μήνυμα που έστειλε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Ρωσία, ο Ιταλός πατριώτης είπε ξεκάθαρα «όχι” στην ανανέωση των κυρώσεων, αποκαλώντας τες ανούσιες.
Το στέλεχος της Ιταλικής κυβέρνησης τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του Βλάντιμιρ Πούτιν και της ρωσικής κυβέρνησης, προς επιβεβαίωση πρόσφατου άρθρου μας κατά το οποίου λέγαμε πως ο Πούτιν καλεί Σαλβίνι να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, αποδεικνύοντας έτσι τις θερμές σχέσεις Ιταλίας-Ρωσίας.
pentapostagma.gr