Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΚΡΙΣΙΜΗ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ/Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΕΣΟΒΗΣΕ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ
1)ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ  ΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΗΓΕΣ, Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΖΕΦΡΕΙ ΠΑΙΑΤ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ  ΑΠΕΣΟΒΗΣΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΤΕΜΑΧΙΟ 4 ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ.

2)Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΕΠΕΝΕΒΗ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ( ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΑΦΕΣ) ΣΕ ΝΑΠΟΛΙ/ΚΥΠΡΟ/ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ , ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.ΓΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΟΤΕΜΑΧΙΟ 4 ΤΗΣ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ., ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΑΜΕΣΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΤΙΣ, Ο ΥΠΕΞ ΜΑΙΚ ΠΟΜΠΕΟ(ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ), Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ ΩΣ ΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ/ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΥΑΡΧΟΣ FOGGO.

3)ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ'ΜΠΑΡΜΠΑΡΟ" ΕΠΛΕΕ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΤΕΜΑΧΙΟ 4 ΤΗΣ ΑΟΖ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ' ΕΠΛΕΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΛΙΒΑΝΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ, ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 1701 ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΤΟΥ 2006, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΛΗΞΕ Ο 34 ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΣΡΑΗΛ-ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΤΟΛΙΣΚΟ /MARITIME COMPONENT Η ΦΡΕΓΑΤΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΕΓΑΤΑ 'ΣΑΛΑΜΙΣ'., ΚΑΙ ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.

4)ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ 4 ΚΑΙ 5. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΕΙ, ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ , ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΑΝΤΝΕΝ ΟΖΜΠΑΛ, 'ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ'.ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ 3 ΚΑΙ 4 ΠΡΟΜΗΝΥΟΥΝ -ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ-ΥΨΗΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ.

5) ΟΠΡΕΣΒΗΣ ΠΑΙΑΤ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ-ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ(ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ). ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΙΝΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ/ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ,ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ/PACOM ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΙΑΜΙ-ΦΛΟΡΙΝΤΑSOUTHCOM .ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Ο ΤΖΕΦΡΕΙ ΠΑΙΑΤ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΕΙ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

6)ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ (ΣΕ ΗΠΑ-ΝΑΠΟΛΙ-ΝΟΡΘΓΟΥΝΤ)ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ 'ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΤΑΣΕΙΣ' ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥ "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ'ΜΙΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΚΑΙ Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΡΕΛ, ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 25 ΛΕΠΤ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΙΚΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΤΖΟΖΕΦ ΝΤΑΝΦΟΡΝΤ.