Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

“Απεταξάμην τον Τσοχατζόπουλο”! Όταν η υποκρισία κάποιων ξεπερνά τα όρια


“Απεταξάμην τον Τσοχατζόπουλο”! Η εκλογή του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ κι εδώ και αρκετά χρόνια κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Κοτσακά στη πρώτη θέση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος του, προκάλεσε πλήθος ειρωνικών μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κ.Κοτσακάς παρουσιάζεται ως το “πρωτοπαλίκαρο” του Άκη Τσοχατζόπουλου… Κομματάρχης του ήταν και δεν είχε σχέση με όσα γίνονταν στο ΥΠΕΘΑ.

Αν αυτά τα ειρωνικά μηνύματα , μέχρι κάποιο βαθμό είναι κατανοητά από τα στελέχη και τους υποστηρικτές της ΝΔ, εκείνα που προέρχονται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκαλούν μάλλον έκπληξη. Δυσάρεστη…
Δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ τον κ.Κοτσακά. Ούτε την εποχή που ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν πανίσχυρος ΥΕΘΑ και κάποιοι απ΄ αυτούς που σήμερα παριστάνουν πως δεν τον γνώρζαν , του έκαναν βαθύτατες υποκλίσεις! Όπως πολλές φορές έχουμε γράψει δεν μπορεί όποιος εργάστηκε, συνεργάστηκε ή είχε οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση με το επιτελείο Τσοχατζόπουλου να θεωρείται περίπου…απατεώνας. Εργάστηκαν και συνεργάστηκαν πάρα πολλοί μεταξύ των οποίων και Νεοδημοκράτες. Τίποτα το μεμπτό δεν υπήρξε σ΄ αυτές τις συνεργασίες και είναι ντροπή να στιγματίζονται άνθρωποι, μόνο και μόνο επειδή είχαν τέτοιες σχέσεις με το ΥΠΕΘΑ την εποχή της υπουργίας Τσοχατζόπουλου.
Για να προλάβουμε τους επαγγελματίες συκοφάντες και κακεντρεχείς που περισσεύουν στη χώρα, δεν έτυχε να έχουμε οποιαδήποτε συνεργασία.  Αλλά επειδή ζήσαμε την εποχή Άκη Τσοχατζόπουλου ως ρεπόρτερ, του ΥΠΕΘΑ δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτή την ισοπέδωση των πάντων.
Θα επισημάνουμε για ακόμη μια φορά κάτι που ίσως σοκάρει πολλούς ,αλλά είναι η αλήθεια που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος παρανόμησε, συνελήφθη, δικάστηκε ,καταδικάστηκε και εξέτισε τη ποινή του. Μόνο αυτός ,αν και τις αποφάσεις δεν τις ελάμβανε μόνος του. Μέσα στο όργιο που υπήρξε εκείνη τη περίοδο, όπως και δικαστικά αποδείχτηκε, πήρε αποφάσεις και έκανε αγορές εξοπλισμών που αν δεν είχαν γίνει, σήμερα η κατάσταση των ΕΔ θα ήταν πολύ ,πολύ χειρότερη. Όπλα που κάνουν τη διαφορά σε σχέση με την Τουρκία αγοράστηκαν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Το “άνοιγμα” στη ρωσική αγορά εξοπλισμών έγινε την ίδια περίοδο. Αυτά είναι γνωστά σ΄ όσους τώρα κάνουν…εξορκισμούς σ΄ όσους είχαν πει ακόμη και καλημέρα στον Τσοχατζόπουλο.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος παρανόμησε και πλήρωσε γι΄ αυτό. Παρανόμησε λαμβάνοντας αποφάσεις για τις ΕΔ. Κάποιες απ΄ αυτές έγιναν μόνο για να “βγουν χρήματα”.Κάποιες όμως αποδείχτηκαν εύστοχες. Με όσους παρανόμησαν αποφεύγοντας να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για την Άμυνα της χώρας, φοβούμενοι την ευθύνη ή για άλλους λόγους, υποθέτουμε ότι ποτέ κανείς δεν θα ασχοληθεί.