Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

ME ΠΟΡΘΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ CASUS BELLI ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ./ΜΕΡΟΣ Β.


 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 
1)ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΧΩ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ .Η ΣΤΑ ΤΕΜΑΧΙΑ 4-5-6-7 , ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ. ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΙΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΓΚΛΙΣΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ....ΕΝΩ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΡΗΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ...
 
2)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΠΗΡΕ ΤΟ 1974. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.Α ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΕΣ ΑΥΤΟΧΡΗΣΘΕΝΤΩΝ "ΑΝΑΛΥΤΩΝ".... Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΕΔΙΩΚΕ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΤΟ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΑΜΥΝΤΙΚΟ-ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ. ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ , ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΑΤΤΙΛΑ-2 ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ-ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, Η ΑΓΚΥΡΑ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ.Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΟΧΙ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ "ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ". ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΙΔΙΟΤΥΠΟ 'ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΣΜΟ' ΣΕ ΜΕΙΖΟΝΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ή ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΘΡΑΣΥΤΑΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ. ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΝΑ "ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ'.ΕΠΕΣΗΜΑΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ 'Ν ΧΤΙΖΕΙ ΚΑΣΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ". ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΙΓΟΥΡΑΤΖΙΔΗΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΧΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ,ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. Ο ΠΟΡΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΡΠΑΚΤΙΚΕΣ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΜΑΡΙΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΡΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΙΣΚΕΝΤΕΡΟΥΝ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΡΧΟ ΕΡΚΑΓΙΑ , ΣΤΟ ΝΑΥΑΡΧΟ ΜΠΟΣΤΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΝΑΥΑΡΧΟ ΟΖΜΠΑΛ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
 
3) Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ/ΜΕΓΙΣΤΗ-ΡΩ-ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΥΧΑΙΑ. ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ, ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ. Ο ΨΟΦΟΔΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΚΑΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΦΟ , ΔΕΝ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΝΑΚΟΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ, ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ , ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΝΕΙ, ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΛΑΙΣΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΗ "ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ" ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.Η ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΑΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΚΗ ΜΑΖΙ ΤΗΣ .ΜΗΝ ΞΕΧΝΜΕ ΟΤΙ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΜΟΣΧΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. ΑΡΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΓΗΙΝΩΝ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.ΟΤΙ Ο 'ΠΟΡΘΗΤΗΣ' ΕΧΕΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΚΛΟΥΜΠΕΡΓΚΕΡ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ. ΕΔΩ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΜΑΣΤΑΝ...ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΡΒΗΓΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΙΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΠΟΡΘΗΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΚΛΠ... ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
 
4)ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΠΟΛΕΜΙΚΟΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ-ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ-ΚΑΝΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 'ΜΕΔΟΥΣΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΙΡΟ, ΘΑ ΠΡΟΣΤΡΕΞΕΙ ΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΣΕ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ . Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΛΑΔΑ , ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ Ο ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ, Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΠΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, Ο ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙΤΟΝ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ ΚΑ. ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.ΨΥΧΡΗ ΛΟΓΙΚΗ , ΟΧΙ ΦΟΥΜΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΕ ΝΤΑΗΛΙΚΙΑ.ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ...
 
5)ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΙΝΑΙ 'ΠΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ'. ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ, ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΖΩΝΤΑΝΟ.ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ.ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΓΕΝΕΣ ΙΡΑΝ. ΕΧΕΙ ΤΗΝ "ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ", ΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΗ ΣΙΙΤΙΚΗ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ.ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΧΤΕΙ ΓΙΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΣΝΤΕΡΟΜΠΕΡΣΕΕΒΑ ΚΑ.
ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΓΚΟΛΑΝ/ΚΟΥΝΕΙΤΡΑ ΚΑ. . ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΗΡΕΜΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ. ΤΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΡΩΣΟ-ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΜΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΕΠΙΔΩΚΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ.ΤΟ ΕΙΠΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗ ΜΑΝΑΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧΡΕΙΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΖΕΙΝΣ ΜΑΤΙΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΙΣΧΥΡΟ ΦΙΛΟ-ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΟΜΠΥ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΕΠΙΣΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1995-1996 ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ "ΜΕΣΟΓΕIΑΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ'.ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ.ΟΧΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ.
 
Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΕΔΩ ΚΑΙΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΝΑ ΕΙΧΕ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΤΙΣ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ,. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΡΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ. ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗ . ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ...