Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ,. ΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΟΜΙΧΛΗ...ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ /MEΡΟΣ Α


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1) Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΗΤΑΝ ΑΤΟΜΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940.ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ.ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΡΑΤΕΣ.ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΣΥΝΗΘΙΖΕ ΝΑ ΦΟΡΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ. ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΧΙΜΟΣ. ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ. . ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΩ ΔΡΟΠΟΛΗΣ, ΣΧΕΔΟΝ 5-6 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ.
2)ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ. ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΛΩΣΣΕΣ.ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40. ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ , ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ ΚΙΝΗΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΕΠΕΖΗΣΑΝ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΜΕΝΟΙ ΕΚΕΙ(ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ). ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ. ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟ1990-1991.ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ.. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΧΩΡΙ-ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ-ΖΑΒΡΑΧΟ-ΧΡΥΣΟΔΟΥΛΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.. ΕΙΝΑΙΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 340-350ΜΕΤΡΩΝ, ΕΝΩ ΑΠΕΧΕΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 29ΧΛΜ ΑΠΟ Ο ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ.
3)ΑΣΤΟΧΗ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΤΙ ΡΜΑ.. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΣΙΣΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΡΙΘΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 'RINEA" ΩΣ ΚΑΙ ΕΛΙΚΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ ΠΩΣ ΤΟΣΥΜΒΑΝ , ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΥΛΟΥΣΑΝ ΟΜΑΛΑ, ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ, ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ, ΕΝΩ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟ 2009.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΡΙΜΙΝΙ, ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΣΕΡΒΙΑΣ.
4)ΑΣ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ, ΕΝΩ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΩΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ. Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ Β.ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ.
5)ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΩ, ΑΝ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΑΛΛΑ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΠΟΛΛΗ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΜΕ . ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΥΠΕΞ ΚΑΙ Η ΑΡΜΟΔΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΜΕΧΡΙ ΣΤΗΓΜΗΣ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΤΑ ΔΕΟΝΤΑ.(ΣΤΟ Β ΜΕΡΟΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ) ΕΚΤΙΜΩ ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΡΑΝΗ(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΥΚΑΣΟ-ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΚΑ ), ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.