Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Τι κρύβει το State Department με τα περί δυσαρέσκειας για τον ΥΠΕΘΑ Πάνο Καμμένο;Εντύπωση προκαλεί η διαρροή που μεταφέρουν Έλληνες ανταποκριτές στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τη φερόμενη ως δυσαρέσκεια που διατυπώνουν «κύκλοι» του State Department για τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος υποτίθεται διέρρευσε εμπιστευτικές συνομιλίες.

Αν δεν μας έχει διαφύγει κάτι, ο Καμμένος στα δυο πράγματα που αναφέρεται στις επίμαχες δηλώσεις του στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι αφενός το «εναλλακτικό σχέδιο» στη Συμφωνία των Πρεσπών και αφετέρου στις επιπρόσθετες στρατιωτικές βάσεις που θα μπορούσαν οι Αμερικανοί να δημιουργήσουν στην Ελλάδα.
Είναι κάτι από αυτά εμπιστευτικές συζητήσεις που έχουν διεξαχθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ; Εάν το State Department αναφέρεται σε αυτές τις δυο δηλώσεις, τότε η υπόθεση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, τόσο εσωτερικό πολιτικό ελληνικό όσο και εσωτερικό… αμερικανικό!
Διότι εάν δεν κάνουμε λάθος, το βίντεο με τις συγκεκριμένες δηλώσεις το δημοσιοποίησε το αμερικανικό Πεντάγωνο, ενώ θα μπορούσε αν έκρινε ότι θα… προσωθούν εμπιστευτικές συζητήσεις, να μην το δώσει στη δημοσιότητα!
Εκεί το είδαμε για πρώτη φορά εμείς και δεν κρύβουμε ότι σκεφτήκαμε ότι σκοπίμως δημοσιοποιήθηκε διότι αυτό θέτει μια ατζέντα για το μέλλον και θα το παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον στη Μόσχα, στις Βρυξέλλες και αλλού.
Εάν όμως το State Department διαφωνεί, τότε ίσως στην εξίσωση θα πρέπει να προσθέσουμε και πιθανό χτύπημα «κάτω από τη μέση» του Πενταγώνου προς το State Department, το οποίο εάν αληθεύει, δεν θα ήταν κάτι… πρωτοφανές για το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ.
Εξάλλου, δεν αποτελεί μυστικό ότι παρόλο που ο Τζέιμς Μάτις χαίρει εκτίμησης και σεβασμού λόγω της προσωπικής του Ιστορίας από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, έχει περιπέσει σε μια άτυπη «δυσμένεια» διότι δεν ευθυγραμμίζεται με τις προτιμήσεις του ενοίκου του Λευκού Οίκου.
Αυτό είναι όμως το εσωτερικό πολιτικό αμερικανικό σκηνικό. Υπάρχει και το ελληνικό! Εάν, το τονίζουμε, η διαρροή αφορά τα δυο θέματα που έβαλε στο τραπέζι ο Πάνος Καμμένος και το State Department τα γνώριζε από τις «εμπιστευτικές συζητήσεις» με την Ελλάδα, το πράγμα αλλαζει ξανά!

 https://www.defence-point.gr/