Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Θα παρουσιάσουν οι Κινέζοι στο Zhuhai το stealth στρατηγικό βομβαρδιστικό, XIAN HONG-20;Με μια χαμηλής ποιότητας φωτογραφία από υπολογιστή, η κρατική κινεζική εφημερίδα Global Times αποκάλυψε την ύπαρξη του πρώτου κινεζικού στρατηγικού τεχνολογίας stealth βομβαρδιστικού. Πρόκειται για το στρατηγικό βομβαρδιστικό τύπου Hong-20 την ύπαρξη του οποίου ανέφεραν πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν τα ασιατικά και δυτικά ΜΜΕ.

Για πολλά χρόνια στρατιωτικοί αναλυτές ανέφεραν με βεβαιότητα ότι η Κίνα αναπτύσσει ένα νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό που θα αντικαταστήσει τα παμπάλαια αεροσκάφη Η-6Κ κα θα προσδώσει στην Αεροπορία της χώρας πρωτόγνωρες δυνατότητες διείσδυσης στην εχθρική αεράμυνα μεγάλη μεταφορική ικανότητα πυρομαχικών και εντυπωσιακή ακρίβεια όλα αυτά μαζί σε συνδυασμό με ένα υψηλό επίπεδο επιβιωσιμότητας.
Αναλυτές εκτιμούν ότι το Xian Hong-20 θα παρουσιαστεί επίσημα τον επόμενο μήνα στην έκθεση αεροπορικών συστημάτων Zhuhai Air Show 2018 αποτελώντας το πλέον εντυπωσιακό έκθεμα της κινεζικής αεροπορικής βιομηχανίας.
Το αεροσκάφος αναπτύσσεται από το ερευνητικό ίδρυμα Shanghai Aircraft Design and Research Institute από το 2008 σύμφωνα με ρωσικές πηγές. Το νέο βομβαρδιστικό έχει σχήμα ιπτάμενης πτέρυγας, έχει τέσσερις κινητήρες στο άνω τμήμα των πτερύγων, είναι υποηχητικό μοιάζει εκπληκτικά με το αμερικανικό Β-2 Spirit (…) και φέρει τον οπλισμό του στο εσωτερικό.
Το νέο κινεζικό βομβαρδιστικό θα μπορεί να φέρει συμβατικές βόμβες ελεύθερης πτώσης, κατευθυνόμενα όπλα, πυρηνικά όπλα και πυραύλους cruise. Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές το Xian Hong-20 θα έχει εμβέλεια χωρίς εναέριο ανεφοδιασμό 12.000 χλμ και θα μπορεί να φέρει στο εσωτερικό του κατά άλλες πηγές 10 τόνους πολεμικό φορτίο και κατά διαφορετικές πηγές 20 τόνους.
To Xian Hong-20 πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει τις πρώτες του πτητικές δοκιμές και μαζί με τα Shenyang J-31 και Chengdu J-20 θα αποτελέσει την κινεζική τριάδα των stealth αεροσκαφών της Κινεζικής Αεροπορίας του 21ου αιώνα. Η νέα αυτή εξέλιξη είναι βέβαιο ότι θα επιταχύνει τις διαδικασίες ανάπτυξης του νέου αμερικανικού στρατηγικού βομβαρδιστικού Β-21 και του ρωσικού αντίστοιχου προγράμματος PAK-DA.

 https://www.defence-point.gr/