Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΝΟΙΑ ΠΕΡΙ ΤΑ ΝΑΤΟΙΚΑ-1/ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ.

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΦΩΤΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΛΔΑΒΟ ΥΠΕΞ
1)ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 2004 ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ε ΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΥΚΛΙΙΚΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. ΟΙ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ, ΕΠΙ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ , ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ/SACEUR/ΣΤΗΝ ΜΟΝΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ. ΑΠΟ ΤΟ 2004. ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ(ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΡΑΝΤΟΚ-ΝΑΥΑΡΧΟΣΤΑΥΡΙΔΗ-ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΣΚΑΠΑΡΟΤΙ ΚΛΠ)
2)ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΝΑΤΟ ΠΑΡΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΡΚΤΙΚΟΚΥΚΛΟ-ΒΑΛΤΙΚΗ-ΒΟΡΕΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΣΚΑΓΙΕΡΑΚ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ
3)ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ -ΛΕΤΤΟΝΙΑ-ΕΣΘΟΝΙΑ. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΤΗΝ FYRΟM, ΕΦΟΣΟΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ Ι ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.
4)ΟΛΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ. ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ,ΟΛΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΟΥΝΤΕΜ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΙΟΧΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΚΑΡΟΥΠ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.
5)ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ, ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΜΑΡΙ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ, ΩΣ ΚΑΙ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΙΑΟΥΛΙΑΙ/ΖΟΝΚΙΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΙΣ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΚΕΝΧΙΘ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΜΑΛΜΠΟΡΚ.
6)Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΛΑΒΙΚ ΑΠΟ ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ-ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΕΞΑΜΗΝΟ , ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ.