Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018

Η 1η ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού συμμετείχε σε ασκήσεις που διεξήχθησαν σε Κύπρο και Ισραήλ

Η 1η ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού συμμετείχε σε ασκήσεις που διεξήχθησαν σε Κύπρο και Ισραήλ
Συνεκπαιδεύσεις μεταξύ ελληνικών και κυπριακών δυνάμεων αλλά και ελληνικών και ισραηλινών δυνάμεων
Συνεκπαιδεύσεις μεταξύ ελληνικών και κυπριακών δυνάμεων αλλά και ελληνικών και ισραηλινών δυνάμεων πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 10 ήμερο του Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας, αντίστοιχα.Από ελληνικής πλευράς, στις συγκεκριμένες ασκήσεις συμμετείχε συγκρότημα λόχου ελικοπτέρων της 1ης ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, αποτελούμενο 4 επιθετικά ελικόπτερα τύπου ΑΗ-64 A-DHA (Apache), 2 ελικόπτερα τύπου CH-47D CHINOOK, 1 στοιχείο Υγειονομικού τάγματος Υποστήριξης αεροδρομίου και 1 στοιχείο Επικοινωνιών λόχου Διαβιβάσεων.
Ειδικότερα ο ελληνικός σχηματισμός συμμετείχε:
- στην τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «WHITE AND BLUE GLORY που διεξήχθη στο Ισραήλ από 23-25 Οκτωβρίου, όπου τα πληρώματα συνεκπαιδεύθηκαν σε αποστολές έρευνας και διάσωσης και αποστολές σε περιβάλλον υψηλής αντιαεροπορικής απειλής. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ
- στην άσκηση συνεκπαίδευσης, μεταξύ επίγειων και εναέριων μέσων, που διεξήχθη στις 26 Οκτωβρίου στο πεδίο βολής Καλού Χωριού, της Κύπρου. Η άσκηση, στην οποία συμμετείχαν ελικόπτερα, τεθωρακισμένοι σχηματισμοί και τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς, περιελάμβανε συνδυασμό τακτικών κινήσεων στο επίγειο και εναέριο επιχειρησιακό περιβάλλον. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.
Κατά τη διάρκεια των συνεκπαιδεύσεων ανεδείχθη το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού του προσωπικού της 1ης ΤΑΞΑΣ.


www.bankingnews.gr