Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Ένοπλες Δυνάμεις: “Η καταιγίδα της χούντας και το τσουνάμι της μεταπολίτευσης”! Γράφει ο Κ.Φράγκος

Διαξιφισμοί  (Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
από τον Κων. Φράγκο

Αλήθειες
Στην εκδήλωση που έγινε στη ΣΣΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου μίλησε και ο Ιστορικός κ. Α. Σακελλαρόπουλος.
Μεταξύ των άλλων είπε «η Χούντα διέλυσε το ηθικό και την Ιεραρχία της ΕΔ»
Δεν έχω καμία αντίρρηση. Θα συμφωνήσω. Την καταιγίδα της Χούντας όμως, για να είμαστε δίκαιοι, ακολούθησε το τσουνάμι της μεταπολίτευσης, τα όργια στην καμπούρα της ΕΔ των δημοκρατικών – πατριωτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την «βιομηχανία» επωμίδων ανωτάτων; Την δοτή Ηγεσία; Την βιοτεχνία παραγωγής Επιτίμων; Τις κομματικές κλαδικές;
Θα περιορισθώ να παραθέσω ένα απόσπασμα επιστολής (Μάρτης 84) του Πολέμαρχου αείμνηστου Στρατηγού Θρασύβουλου Τσακαλώτου προς τον τότε Πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου (με κοινοποίηση στους πολιτικούς Αρχηγούς).
Παρακολουθούμε κατάπληκτοι την τόση «πολιτική απλοχεριά» προς φανταστικούς αγωνιστές, προς υπόλογους δωσιλογίας, προς λιποτάκτες πεδίων μάχης! 120.000 συνταξιοδοτήσεις κατηγορούμενων, μονιμοποίησης 100.000 εκτάκτων. Και παραπάνω : Σμηνίας εις Σμήναρχον, κελευστής είς Πλοίαρχον, Ναύκληρος εις Αντιναυάρχον, και υπεράνω όλων, με ομόθυμην την Βουλήν Ταγματάρχης εις Αντιστράτηγον . Αντιθέτως αγνοούνται πραγματικοί αγωνιστές. (Από το βιβλίο του Θ.Τ. Η Υπεράνω όλων Ελένη 1986).


Ο Εκσυγχρονισμός της Χώρας Έρχεται
Είτε ψηφίσετε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ…
Σύμφωνα με δημοσίευση της METRON ANALYSIS
(23 Νοε 18) προκύπτει:
Αξιολόγηση Κυβέρνησης – 70% +20%
Αξιολόγηση Αξιωματικής Αντιπολίτευσης -58% +32%
Κατάλληλος ως Πρωθυπουργός : Κ Μ 31, Α-Τ 20, Φώφη 2, Κουτσούμπας 1 κλπ. ΚΑΝΕΝΑΣ 37%
Ελάτε κ. ΚΑΝΕΝΑΣ, εμφανιστείτε, μήπως δούμε Θεού πρόσωπο.


Γιατί χαίρεται ο Πάνος και χαμογελά Πατέρα;
Με βάση έγγραφο που εστάλη από το ΥΠΟΙΚ στη Βουλή αναφορικά με τα μυστικά κονδύλια, η επί το ευγενέστερο απόρρητες δαπάνες, τα του ΥΕΘΑ αυξήθηκαν από 6.408.820€ σε 7.087.000.
Στο ΥΠΕΞ, το επιλεγόμενο Άδης ο Παμφάγος, από 18.289.416 σε 25.278.748 (Με συγκινεί η ακρίβεια).
Ζήτω το Έθνος της άκρας μυστικότητας και της διαφανούς χλίδας.


Καλά κάνατε κ. Δημοσχάκη και Κικίλια,
που υποβάλατε ερώτηση για την προβληματική λειτουργία των ΕΑΣ (Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, πρώην ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ).
Θα έπρεπε, όμως, να την κοινοποιήσετε και στην πρόεδρο σας κ. Κ. Μητσοτάκη και στο μεγαλοπαράγοντα του κόμματος, πρώην ΥΕΘΑ, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Αν τα ΕΑΣ έχουν πρόβλημα σήμερα συνέβαλε ταμάλα και ο κ. Μεϊμαράκης που το 2005, ως Υπουργάρα Εθν. Άμυνας, διόρισε στην εταιρεία ως Διευθύνοντα Σύμβουλο ένα…οδοντίατρο!! Και ταυτόχρονα στην ΕΑΒ, ένα… Φροντιστηριάρχη. Και στη συνέχεια «πήραμε την κάτω βόλτα, όμορφη μου Παναγιώτα..»
Στο χαμό των αμυντικών μας βιομηχανιών, βέβαια, έχουν βάλει πολλοί το χεράκι τους, οπωσδήποτε δωσίλογοι. Ο κ. Ε.Μ. ασφαλώς, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αλλά εκτός από τον διάλυση των βιομηχανιών προχώρησε περαιτέρω στον τορπιλισμό της Άμυνας με την μείωση της θητείας, το 2009 για να εισπράξει, ψηφαλάκια. Σήμερα ο Στρατός, κυρίως, ψάχνει στρατιώτες για να επανδρώσει τις ελλιπείς μεθοριακές φρουρές!
Εν τούτοις ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης του προορίζει ως Αρχηγό των Ευρωβουλευτών της ΝΔ για τον επιβραβεύσει!
Ζήτω το Έθνος!


Γιατί δεν τον συμμαζεύεται μωρέ;

Τον Γιωργάκη, τον επιλεγόμενο Καστελλοριζιώτη, και τον αφήνετε να περιφέρεται σε διάφορα φόρα, να μιλάει περί ανέμων και υδάτων και λοιπών φληναφημάτων.
Προ εβδομάδας στο New Academy Building LONDON δεν ήξερε τι έλεγε για την Ελληνική οικονομική κρίση. Όλοι φταίνε πλην του ιδίου.
Ποιος πληρώνει τα έξοδα αυτών των ταξιδιών; Γιατί κυρία Φώφη επιμένετε να βάλετε τον Γιωργάκη από το «παράθυρο» στη Βουλή και δεν τον τοποθετείτε εκεί που πρέπει. Στο αρχαιοφυλακείο; Θέλει να μπει στη Βουλή; Να θέσει υποψηφιότητα στις κοινές λίστες και αν ψηφιστεί, καλώς. Το ίδιο να κάνετε για τον άλλο «ευπατρίδη» του κόμματος σας. Τον κ. Ε. Βενιζέλο. Όχι στο Επικρατείας Στις κοινές λίστες. Να δούμε πόσο λαοφιλείς είναι και οι δύο; Προσέξτε κ. Πρόεδρε. Κάνετε ζημιά στο κόμμα και στο κύρος σας.
Λέγεται ότι συζητείται η υποψηφιότητα ως Επικεφαλής του κ. Αλεβιζάτου, θαυμάσια επιλογή που θα τονώσει το ασθενές ΚΙΝΑΛ.


Η αβάσταχτη μοναξιά του Σημίτη
Για ευθύνες, αρπαχτές, συμμετοχές, μίζες, έλλειψη στοιχειώδους ελέγχου των υφισταμένων του τα έγραψα δύο φορές.
Ποιοι βγήκαν να υπερασπιστούν τον καϋμένο τον Σημιτάκο; Μερικοί Ακαδημαϊκοί, δεν γνωρίζω αν είχαν στελεχοποιηθεί επί των ημερών του, και ασήμαντοι πολιτικοί.
Πρώτος, ο πολιτικός αξίας βραχύτερης του κ. Σημίτη, κ. Β. Κοντογιαννόπουλος. Δημοσιεύεται κείμενο ποταμός (ΝΕΑ 21 Νοε) υπερ. του Τ. Πρωθυπουργού με τίτλο «Σημίτης και ουτιδανοί». Γράφει κολακευτικότατα υπέρ του φίλου του «Ήσουν καλός, ήσουν γλυκός, είχες τις χάρες όλες…» Θυμίζοντας τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου.
Ακολουθεί ο έτερος βραχύς Κ. Πανταγιάς, θαλαμοφύλακας του Σημίτη.
Τι έγιναν οι μεγαλοβαρώνοι του κ. Σημίτη, κ.κ Ε.Βενιζέλος, Ν. Χριστοδουλάκης, Λαλιώτης, Θόδωρος Πάγκαλος, Βάσω Παπανδρέου κα. που είχαν τον Πρωθυπουργό «ημιανάπαυση-προσοχή»; Γιατί δεν διαμαρτύρονται έστω πίσω από τα κάγκελα, οι κ. Τζοχατζόπουλος, Παπαντωνίου;
Μόνος, απελπιστικά μόνος, ο κ. Σημίτης. Ποτέ δεν περίμενε ότι θα νιώσει αυτή την κρύα μοναξιά…


Όλοι οι καλοί χωράνε…
Ο κ. Γιάννης Δρόσος είναι γνωστός ως «λομπίστας» της Εξουσίας. Από την προπασοκική εποχή φρόντιζε να είναι σε κάποια λίστα νομενκλατουρίων Δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν δεκάδες της κατηγορίας του.
Κατ’ αρχήν σύχναζε στους προθάλαμους πολλών Πασόκων Υπουργών όπου τελικά, «υιοθετήθηκε» από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο οποίος του έδωσε (1998) τους θώκους του Γεν. Διευθυντή Άμυν. Βιομηχανίας – Έρευνας του ΥΕΘΑ εκτιμήσας, προφανώς, το ταλέντο του. Και όχι τα προσόντα του. Μήπως ο πατριώτης Υπουργός εξέταζε τα προσόντα των Σμπώκου, Κοτσακά, Δασκαλάκη όταν τους διόριζε ως Γεν. Διευθυντή Εξοπλισμών, Πρόεδρο Ινστ. Αμυν. Ερευνών και Πρόεδρο Γεν. Τράπεζας, αντίστοιχα;
Αργότερα και οι 4 αυτοί οργανισμοί βούτηξαν στον πάτο, χωρίς κανένας να ελεγχθεί.
Απλά σημειώνω ότι η Αμυντική Βιομηχανία όδευε στην ξέρα όπου και κατέληξε και μετά την ευδαίμονα εποχή Καραμανλή – Μεϊμαράκη.
Μετά την πτώση ΠΑΣΟΚ ο κ. Δρόσος εστράφη προς την ανερχόμενη Δύναμη της ΔΗΜΑΡ, ένθα έγινε γνωστός ως «εκ των απορρήτων» του κ. Φώτη. Διαλυθείσης της ΔΗΜΑΡ ο κ. Δρόσος βρήκε μετερίζι (που αλλού;) στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί ο κ Κοντονής τον έκανε Πρόεδρο της ΕΠΟ και αμφιβάλλω αν γνώριζε αν η ποδοσφαιρική μπάλα είναι σφαιρική ή πεπονοειδής.
Σήμερα διορίσθηκε Δ. Σύμβουλος της ταλαίπωρης ΕΡΤ. Ζήτω το Έθνος.


Χαλκομανίες

Το γαρ πολύ της θλίψεως
γεννά παραφροσύνη
για αυτό οι νέοι ποιητές, λατρεύουν τον Δροσίνη
Νίκος Γκάτσος, Παράλογα

Ο φοβερός Θόδωρος Πάγκαλος, αεί πολιτικά ασυνάρτητος, (Υπερυπουργός Ανδρέα, Σημίτη, Γιωργάκη) δηλώνει:
Είμαι πάμπτωχος, ζώ με 317 ευρώ το μήνα ( ΣΣ πώς παχαίνει κι άλλο;) .. θα ψηφίσω ΝΔ. θέλω να τους δώ (τους Συριζαίους) κρεμασμένους στο Σύνταγμα ( ΣΣ φέρτε σπάγκους, σχοινιά και σαπούνια).
Προτείνω συγκρότηση φορέα άμεσης σωτηρίας του Πάγκαλου. ΔΕΚΑ ΕΥΡΩ εγγραφή SOS.

Οι Έλληνες θελήσαντες να διαβούν τον Αίμον συγκρότησαν Επιτροπή Ξάνθον, Κρασσάν και Κρέμμον
Δ.Σούτσος

Οι κ. Καρατζαφέρης, Βελόπουλος, Δ.Καμμένος και Τ. Μπαλτάκος συνέπηξαν κίνηση σωτηρίας της χώρας. Επιτέλους, γεννήθηκε μια ελπίδα για την Ελλαδίτσα μας.

Βάλτε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι Ξαρχάκος-Παπαδόπουλος
Δώδεκα πιάτα, ναι δώδεκα, είπαν ότι σερβίρονται στα πολυτελή αεροσκάφη, ιδιαίτερα στα Gulfstream του Π. Καμμένου. Δύσκολο να το πιστεύσω διότι οι επιβαίνοντες είναι βασικά, λιτοδίαιτοι, προσέχουν την οικονομία της χώρας αλλά και το ψυγείο είναι μικρό.
Καλό σας ταξίδι, δική μας χαρά.
Βέλλας-Οικονομίδης

Χριστοφοράκος, Καραβέλας, Όσβαλντ την «κοπάνησαν» αθορύβως χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας. Ούτε πρόκειται να τους ενοχλήσει. Έχουν την προστασία των εκμαυλιστών- λαδωτήρων της Γερμανίας και της εντάυθα κλεπτομανούς συντεχνίας των πολιτικών. Αν ένας μιλήσει θα τιναχθεί ΌΛΟ το πολιτικό σύστημα στον αέρα.

Όταν έχεις χεσμένη την φωλιά σου καλύτερα να μην μιλάς. Αίσωπος
Ο κ. Ε.Βασιλάκος επονομαζόμενος Τσετσένος και ουδέν, τίποτα προσφέρας στους εξοπλισμούς που προίστατο (επιλογή Καραμανλή) κατέθεσε για το μέγα σκάνδαλο C4I. Τι είπε; Έπεα πτερόεντα. Ήδη έχει καταδικαστεί. Λεπτομέρειες προσεχώς.
Γουστάρω πυραμίδες και βεδουΐνες και πάω στην Αραπιά
Μπάτης

Το θέμα που δεν αφορά τις αιγυπτιακές πυραμίδες αλλά αυτές, περί τις 100, που οριοθετούν τα σύνορα Αλβανίας-Ελλάδας τις οποίας γκρέμισαν Αλβανοί με τετράκυκλα-γουρούνες. Πώς; Με την ανοχή των Ελληνικών Αρχών; Είναι έτσι; Αν όχι, γιατί δεν ανακοινώνεται κάτι σχετικώς;