Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Η σύνοδος του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου μπορεί να θέσει τέρμα στη διένεξη με το Κατάρ

Η σύνοδος του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου μπορεί να θέσει τέρμα στη διένεξη με το Κατάρ
Η επόμενη σύνοδος κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου μπορεί να είναι η ευκαιρία για τον τερματισμό της ρήξης με το Κατάρ
Η επόμενη σύνοδος κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, η οποία θα διεξαχθεί στο Ριάντ τον Δεκέμβριο του 2018, μπορεί να είναι η ευκαιρία για τον τερματισμό της ρήξης στους κόλπους του Συμβουλίου, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ στο πρακτορείο ειδήσεων KUNA.Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος, που δεν είναι μέλος του Συμβουλίου, έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά του Κατάρ κατηγορώντας το ότι συνεργάζεται με το Ιράν και υποστηρίζει την τρομοκρατία.
Κατά την περυσινή σύνοδο κορυφής στο Κουβέιτ, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν εκπροσωπήθηκαν από υπουργούς ή αντιπροέδρους κυβερνήσεων, αντί από τους αρχηγούς κρατών.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ Halid al Jarala, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι κατά την σύνοδο κορυφής αυτού του έτους θα υπάρξει υψηλού επιπέδου εκπροσώπηση.
«Αυτή η σύνοδος κορυφής είναι μία αχτίδα ελπίδας για την αναβίωση των προσπαθειών για να ξεπερασθεί η παλαιά αυτή διαφορά», είπε.

www.bankingnews.gr