Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Η τουρκική επιθετικότητα και γιατί ισχύει το “με πορδές δεν βάφονται αβγά”! Γράφει ο Κ.Φράγκος


Διαξιφισμοί
(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
από τον Κων. Φράγκο


Ολίγη σωφροσύνη, δεν βλάπτει
Όστις στρατηγεί μη στρατιώτης γενόμενος, ούτος εκατόμβην εξάγει τοις πολεμίοις.  Μένανδρος

Καλά κάνει ο Υπουργός κ. Π. Καμμένος και ωρύεται από την Αστυπάλαια κατά των Τούρκων με ένα, πιο σύγχρονο ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, αλλά τον παρακαλώ να είναι ενημερωμένος στα παρακάτω που αφορούν την φίλη και σύμμαχο Τουρκία, πριν από κάθε του εφόρμηση :

Έχει ένα πλήρως εξοπλισμένο Στρατό, με πρόσφατη πολεμική πείρα και ακολουθεί ένα, προσεκτικά μελετημένο, σχέδιο ενεργειών εις βάρος μας. Όχι άρπακόλλα. «Τρελή κούρσα εξοπλισμών στην Τουρκία» αναγγέλλει πρωί πρωί Δευτεριάτικα ο ΑΝΤ1 για να μας ανοίξει την Εβδομάδα.
Διαθέτει ένα εξαιρετικά οργανωμένο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας με δυναμικά και ενημερωμένα στελέχη και όχι κομματικούς λεγεωνάριους. Εσείς κ. Υπουργέ αρνείσθε επί 3,5 έτη να συγκροτήσετε ένα τέτοιο όργανο γιατί θέλετε να ασκείτε εξουσία βασιζόμενος στις χαρισματικές ικανότητες σας να διοικείτε τις ΕΔ.
Έχει δύο (2) κρατικά Ινστιτούτα Αμυντικών Ερευνών – Μελετών που κοσκινίζουν για τα καλά τις δυνατότητες μας (Το τελευταίο δικό μας, πριν διαλυθεί, διευθυνόταν, επί Άκη, από τον εργολάβο οικοδομικών κ. Αντ. Κοτσάκα).
Η αμυντική της βιομηχανία έχει καταπληκτικές επιδόσεις, διευθύνεται από κορυφαίους τεχνοκράτες, και όχι από κομματικά υποκατάστατα ή οδοντιάτρους, Φροντιστηριάρχες, ή Προϊστάμενους λαχαναγοράς.
Η Τουρκία γράφει η Κ, πρόσφατα, (09.11.18) προχωρεί στην κατασκευή, made in Turque, άρματος ALTAY, μαχητικών α/φ TF-X και ελικοπτέροφόρων πλοίων. Εμείς δεν μπορούμε να εκσυγχρονίσουμε ένα παλαιό PP-3 στην ΕΑΒ… Η ΕΛΒΟ πεθαίνει….
Πως βλέπετε κ. Υπουργέ την διαθεσιμότητα των πολεμικών μας μέσων, πως χαρακτηρίζετε την πληρότητα των μονάδων α’ γραμμής μετά την εθνοκτόνο και άφρονα μείωση της θητείας από τον κ. Μεϊμαράκη; Δεν έχω ακούσει ουδέν σχόλιο για την μέγιστη ανοησία του κ. συναδέλφου.
Τελικά, να μου συγχωρήσετε την αθυροστομία, με κραυγές, φωνές και ψευτοηρωϊσμούς άμυνα δεν γίνεται… Με πορδές δεν βάφονται αυγά.
Η ναρκισσιστική επίκληση αρχών και αξιών δεν επαρκεί. Συγνώμη..

Ανίχνευση μυστικών κονδυλίων
Όταν βλέπετε να διορίζονται σε Υπουργικά Γραφεία ή άλλα Μανδαρίνων της εξουσίας Σύμβουλοι ή Συνεργάτες ΑΜΙΣΘΙ, τότε, να είσθε βέβαιοι ότι τσιμπάνε χοντρό μηνιάτικο από μυστικά κονδύλια. Δεν δουλεύουν για την … Πατρίδα.
Και όταν ταξιδεύουν λαμβάνουν και την σχετική αποζημίωση. Ζήτω το
Έθνος.

Memoria in aeterna
+ Δημήτρης Μανωλόπουλος


Την προηγούμενη εβδομάδα ανεχώρησε αιφνιδίως, για το Επέκεινα, τον αιώνιο ύπνο, ο ιδρυτής και Πρόεδρος της μεγάλης Εταιρείας SPACE HELLAS Δημήτρης Μανωλόπουλος. Ο απελθών κινήθηκε μια εποχή και στον σταχτύ χώρο των εξοπλισμών όπου διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα και την ειλικρίνεια.
Θερμά συλλυπητήρια στην Οικογένεια του και ιδιαίτερα στον γιο του Σπύρο, άξιο διάδοχό του.

Χαρμολύπη
Στην Κ (27.09.18) διαβάζω : Υπερδιπλασιασμός κερδών και μεγάλη αύξηση τζίρου στον ΟΛΠ το α’ εξάμηνο 2018.
Χαίρομαι βέβαια γιατί ο ΟΛΠ, έστω υπό κινέζικο κουμάντο, γιγαντώνεται και κερδίζει και κάποιο ποσοστό κερδών θα περιέλθει, ασφαλώς, στο Ελληνικό Ταμείο.
Θλίβομαι γιατί ο μεγάλος οργανισμός είχε παραδοθεί στην κομματικοκρατεία και στον στραγγαλισμό του παρασιτοσυνδικαλισμού, ασθενών βαρέως. ΟΥΔΕΙΣ ΚΙ ΕΔΩ, ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ.

Η παχύδερμη εξουσία

Από διετίας ρωτάμε :
Τι έγιναν οι 2 τεθωρακισμένες BMW, κόστους εκάστη 800.000 €, που αγοράσθηκαν από τον άφρονα, τότε, ΥΠΟΙΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (2010), με έγκριση του Γιωργάκη, ενώ η κρίση είχε δείξει το τερατώδες πρόσωπό της; Ποιος τις χρησιμοποιεί; Γιατί δεν εκποιήθηκαν; Τώρα, σήμερα, Γιωργάκης και Παπακωνσταντίνου ξιφουλκούν και θέλουν να ξανασώσουν τη Χώρα. Μη συγκαλύπτετε το θέμα κ. Αριστεροί.
Τι έγινε με την απαίτηση λήψης μίζας ανθρώπου του ΥΕΘΑ (2008) από τον εκπρόσωπο της PRATT – WHITNEY (200.000 €) για διευκόλυνση ΑΩ; Βρέθηκε; Έγινε ανάκριση; Στο κουκούλωμα κι αυτό; OMERTA αδέρφια αριστεροί; Ο κ. Ε. Βενιζέλος τι έπραξε, ως διάδοχος του κ. Ε. Μεϊμαράκη όταν του αναφέρθηκε το γεγονός που κατήγγειλε προσωπικά, ο εκπρόσωπος;

Οι δύο Ευάγγελοι

Ο κορυφαίος δημοσιογράφος της εποχής, στα αμυντικά, κ. Μάνος Ηλιάδης, σχολιάζει στον ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ (9 ΔΕΚ. 2011). «Η άποψη μου είναι ότι, ενώ η Ηγεσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκη οδήγησε σε βαθμιαία έκπτωση την αμυντική ισχύ της Χώρας, η παρουσία Βενιζέλου μέσα σε δύο μόλις χρόνια την οδήγησε σε ελεύθερη πτώση».
Και οι δύο σήμερα επιχειρούν να μας ξανασώσουν. Ο δε πρώτος θα είναι επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Ο Βαγγέλας, ο απύλωτος στόμας ο μη γνωρίζων ουδεμία ξένη γλώσσα, ο μη εργασθείς ποτέ, δείγμα της ΝΔ στην Ευρωβουλή! Δίνετε εξετάσεις κ. Μητσοτάκη.

Χρόνια Πολλά
Σε κορυφαίο ψαροφαγάδικο των Β. Προαστείων γιόρτασε την ονομαστική του επέτειο, με πλήθος προσκεκλημένων, κορυφαίος και σε επικαιρότητα Υπουργός της Αριστερής Κυβέρνησης…
Φτωχολογιά, για σένα κάθε μου τραγούδι που μας έλεγαν, παλαιότερα, Λ. Παπαδόπουλος, Ξαρχάκος, Μπιθικώτσης.
Στο είπα, εξαρχής, Αλέξη μη μπλέκεις με κακές παρέες…

Κάτι εξαίρετο για την ΠΑ
Το Διεθνές Κέντρο εκπαίδευσης πιλότων μαχητικών α/φ στην Καλαμάτα. Αν προχωρήσει και οργανωθεί καλά, θα προσφέρει οφέλη στην ΠΑ.
Από πληροφορίες μου, θα το αναλάβει ιδιωτικός φορέας. Λεπτομέρειες, λεπτομερειών προσεχώς.

Κράμερ εναντίον Κράμερ
Είναι ο τίτλος μιας μεγάλης χολιγουντιανής επιτυχίας του Σίντεϊ Πόλακ.
Εδώ έχουμε δύο μεγάλες δικαστίνες, την κ. Ελένη Ραϊκου και την κ. Ελένη Τουλουπάκη με δάφνες και έργα στη δίωξη της διαφθοράς και οι δύο.
Προσωπικά έχω παρακολουθήσει περισσότερο την αγωνιστικότητα, το ήθος, την αντοχή και τα αποτελέσματα των ερευνών της πρώτης και λιγότερο της δεύτερης. Την θαυμάζω όπως το ίδιο κάνω και με την κ. Τουλουπάκη.
Κάποιος κακός δαίμων έχει δημιουργήσει αυτή την κατάσταση. Έχει σχέδιο κι’ αλλού το πάει. Τις υπονομεύει…
Ψυχραιμία αγαπητές και σεβαστές Κυρίες. Ο δαίμων θα απέλθει σίγουρα. Εσείς θα μείνετε και σας χρειάζεται η Δικαιοσύνη.

Λίγα για την όψιμη αναθεώρηση του Συντάγματος
Εδέησε, μετά 3,5 χρόνια, να αρχίσει η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ουδεμία συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων σε θέματα απλά. Ουδεμία συζήτηση για τον αριθμό των βουλευτών.
Ο κ. Πρωθυπουργός, ευλογών εαυτόν, ενώ προτείνει τρεις (3) θητείες βουλευτών καθιερώνει την ισοβιότητα των τ. Πρωθυπουργών ως μελών του Κοινοβουλίου. Θα βλέπουμε, δηλαδή, συνεχώς και μέχρι εξαντλήσεως τις φάτσες Κωστάκη, Γιωργάκη, Αντωνάκη, Αλέξη να χαμογελούν. Σ’ αυτούς, ιδιαίτερα, θα έπρεπε να υπάρχει περιοριστικός όρος μιας μόνο τιμητικής θητείας μετά την Πρωθυπουργία και πλέον ού.
Το προοδευτικό και ριζοσπαστικό ΚΙΝΑΛΛ όρισε ως εκπρόσωπο του στη συζήτηση τον κ. Ε. Βενιζέλο. Ο περί ού ο λόγος ήταν, ομού μετά του κ. Πάκη Παυλόπουλου, αρχιτέκτων της αναθεώρησης του 2001 όπου καθιερώθηκε η ισχύς του ποταπού και κατάπτυστου άρθρου 86 που καλύπτει τις αρπαχτές υπουργών και το οποίο αποτέλεσε και το κλειδί της διαφθοράς 1993 – 2018.
Ο Μπένι έχει ταχθεί, σήμερα εναντίον της αναθεώρησης. Είναι τόσο εγωϊστής που νομίζει ότι το πνευματικό του τέκνο είναι υψηλής στάθμης. Οργίζεται όταν ακούει κατάργηση του 86.
Και επειδή δεν μου αρέσει να μπουρδολογώ σας παραθέτω την τελευταία παράγραφο ενός άρθρου – ποταμού του BENI στα ΝΕΑ (8-11-18) με τίτλο Η Δοκιμασία της Αναθεώρησης. Γράφει : Η αναθεώρηση αντί για πεδίο συνεννοήσεων λειτουργεί ως πρόσχημα για την κατασκευή τεχνιτών διλημμάτων και «πνίγεται» στο κλίμα της ακραίας πολιτικής έντασης…
Δηλαδή, μας λέει ο BENI, άστο για αργότερα που θα ησυχάσουν τα πράγματα. Επανέρχεται την επαύριο, (9.11) με ένα πομπώδες άρθρο, εντελώς ακαταλαβίστικο, που λέει τα ίδια.
Γιατί κ. Φώφη, γιατί…

Η αρχαιότητα μεταξύ ιπτάμενων και μηχανικών
Επανέρχεται στην επικαιρότητα από μία ομάδα Ανωτάτων εα της ΠΑ με επικεφαλής τον Πτέραρχο εα κ. Αναστ. Βασάρα που εξέδωσε σχετική μπροσούρα όπου αναπτύσσονται τα επιχειρήματα της που δεν είναι καθόλου μη συζητήσιμα.
Ξεσκονίζοντας τη μνήμη μου θυμάμαι ότι κάπου στο 1988, τριάντα χρόνια πίσω δηλαδή, υπήρχε προς προώθηση σχετικό νομοσχέδιο (ΥΕΘΑ αείμνηστος Γ. Χαραλαμπόπουλος) με συμφωνία ΓΕΣ – ΓΕΑ (Το ΠΝ είχε ήδη επιλύσει το πρόβλημα). Διαφώνησε καθέτως ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ, απελθών πρόσφατα Πτέραρχος Κουρής, και το θέμα μεταφέρθηκε στις Ελληνικές καλένδες. Τριάντα χρόνια πριν…

Θα το δούμε κι αυτό;
Υφέρπουσες φήμες έφεραν τον κ. Α. Τσίπρα να προσφέρει στον κ. Γιωργάκη Παπανδρέου, τον επιλεγόμενο Καστελλοριζιώτη, το Υπουργείο Εξωτερικών ένθα είχε, παλαιότερα διαπρέψει, ιδίως στον χειρισμό των ΜΚΟ.
Αργότερα η φήμη διαψεύσθηκε. Ο Γιωργάκης λένε, ότι οργίσθηκε όχι γιατί φερόταν να συνομιλεί με ΣΥΡΙΖΑ, εν αγνοία Φώφης, αλλά γιατί η φήμη δεν έγινε πράξη. Άντε να δούμε τι άλλο θα μάθουμε…

Ολίγον εγωιστικό…

Ζητάω την ανοχή σας…
Το 2008 εκδόθηκε από τον Οίκο Γκοβόστη το αποκαλυπτικό βιβλίο μου ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ … ΠΑΡΤΗΣ με λεπτομερείς αναλύσεις των εξοπλιστικών σκανδάλων. Οι Ηρωδιάδες, εντεύθεν – κακείθεν, εμαίνοντο και ζητούσαν την κεφαλή μου, επί πίνακι. Προτίμησαν τη σιωπή, θα ξεχαστεί είπαν… Επίσης, πλέον της Εξουσίας, η Δικαιοσύνη (κυβέρνηση Καραμανλή, κι έχει σημασία αυτό και για σήμερα) ουδόλως συγκινήθηκε…
Εκεί, στη σελίδα 178 αναπτύσσω, πλήρως, το σκάνδαλο του εκσυγχρονισμού των γηραιών φρεγατών, με αρνητική εισήγηση του ΠΝ, αλλά και την καταγγελία του Γάλλου Αξιωματούχου της Γαλλικής Εταιρείας THALES, που πήρε τη δουλειά, κ. Josseran. Αναφέρω και ποσοστά μιζών και κάθε πικάντικη λεπτομέρεια. Προ 10 ετών…
Οι ανακριτικές αρχές, τώρα, γράφουν, οι εφημερίδες, θα ψάξουν να βρουν τον, συνταξιούχο πλέον, κ. Josseran για να του ζητήσουν μαρτυρία. Το γιατί απαντάται με το γεγονός ότι η «συντεχνία» είχε θάψει την υπόθεση από το 2005 μέχρι το 2016. Ζήτω το Έθνος.

Αναθεώρηση Συντάγματος και Εκκλησία
Η εκκλησία είναι το μοναδικό θέατρο που είναι πάντοτε γεμάτο, παρά το γεγονός ότι παίζει το ίδιο έργο εδώ και 2.000 χρόνια.
Γιάννης Τσαρούχης
Τα άλλα, πολιτικά θεατράκια ή μπουλούκια έχουν ως πρωταγωνιστές, σήμερα, κομπάρσους γ’ επιπέδου ενώ η Εκκλησία τον κ. Ιερώνυμο αστέρα, α’ μεγέθους.
Ειλικρινά, το απολαμβάνω, βλέποντας κυβέρνηση και Αντιπολίτευση να σέρνονται πίσω από την Εκκλησία και να τρίβονται σαν γατάκια στα πόδια του Αρχιεπισκόπου, μετατρέποντας έτσι το Σύνταγμα σε παράρτημα εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου.


Εξαιρετικά άτολμη η πρόταση για σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας. Φοβικός και διστακτικός ο κ. Τσίπρας. Αντί να προτείνει μια ολοκληρωμένη πρόταση χωρισμού αρκείται σε άνευρες και εντελώς ανούσιες εξαγγελίες και μιλάει για θρησκευτική ουδετερότητα του Κράτους.
Οι πολιτικές Δυνάμεις είναι ψοφοδεείς απέναντι στην επίσημη Εκκλησία… σημειώνει ο καθηγητής Συνταγ. Δικαίου κ. Γ. Σωτηρέλλης (ΝΕΑ 4 Νοε 18).
Ιστορικά, αναφέρω ότι η μισθοδοσία των κληρικών από το Κράτος άρχισε το 1946. Ο τότε Αντιβασιλεύς – Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός, την ώρα που η Χώρα, κυριολεκτικά, εφλέγετο, έφτιαξε νόμο περί τούτου. Εξού και η μόνη προτομή Αρχιεπισκόπου που υπάρχει στο προαύλιο της Μητρόπολης είναι αυτή του μακαριστού Δαμασκηνού. (Κων. Λούλης Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)
Προσωπικά όμως, και ζητώ συγνώμη για την ανευλάβεια μου, διερωτώμαι : Ενώ όλοι μιλάνε για σμίκρυνση του τέρατος που λέγεται Κράτος (αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα) γιατί και η Εκκλησία δεν κάνει μία τέτοια προσπάθεια, βάζοντας γυαλιά στους πολιτικούς; Δηλαδή γιατί δεν καθιερώνει όπως είναι λογικό ένα Μητροπολίτη ανά Νομό; Τι χρειάζονται οι δύο; Ήδη οι Μητροπολίτες της Παλαιάς Ελλάδας ξεπερνούν τους 84! Εκτός αν έχει δοθεί τέτοια εντολή ΑΝΩΘΕΝ, οπότε πάω πάσο…