Το πρώτο επετειακό άρμα παρελάσεως LEOPARD 2 HEL του Ελληνικού Στρατού και του Όπλου των Τεθωρακισμένων έκανε την εμφάνιση του στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου για την επέτειο του «ΟΧΙ» στην Θεσσαλονίκη με έναν εντυπωσιακό διάκοσμο.
Το άρμα μάχης LEO 2 HEL ανήκει στην XXV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία «2º Σύνταγμα Ιππικού Έφεσος».

Ο επετειακός διάκοσμος στις πλευρές του άρματος αποτελείται από μια Λεοπάρδαλη – από την ονομασία των γερμανικών αρμάτων μάχης τύπου «Leopard» που υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό, την Ελληνική Σημαία και την επιγραφή «10 Χρόνια LEO 2 HEL», προς τιμή της επετείου της πρώτης δεκαετίας από την ένταξη σε υπηρεσία των LΕΟ 2 HEL στο όπλο των Τεθωρακισμένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα LEO 2 HEL που διαθέτει στο οπλοστάσιο του ο Ελληνικός Στρατός, είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή παγκοσμίως.
Δημιουργός είναι ο Δημήτρης Σταθόπουλος, σχεδιαστής του IcarusWorkshop ο οποίος είχε αναλάβει και το σχεδιασμό του επετειακού LEO 1A5 της παρελάσεως της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, αλλά και του διάκοσμου του αεροσκάφους F-16 Block 52+ Advance της 335 Μοίρας για το Tiger Meet της Πολωνίας πρόσφατα. Ο ίδιος μας λέει:

“Ήταν μεγάλη μου η χαρά όταν στελέχη της XXV ΤΘΤ ήρθαν σε επαφή μαζί μου. Η αρχική ιδέα ήταν η δημιουργία επετειακού διάκοσμου σε άρμα LEO 2 HEL, καθώς φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ένταξη των αρμάτων LΕΟ 2 HEL στον Ελληνικό Στρατό. Δέχτηκα την πρόταση χωρίς δεύτερη σκέψη. Η αρχική σκέψη συμπληρώθηκε με την πρόταση το συγκεκριμένο άρμα, κατόπιν εγκρίσεως, να παρουσιαστεί στη μηχανοκίνητη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2018, στην πόλη της Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της επετείου του «ΟΧΙ». Έτσι, αφού εξασφαλίστηκε η απαραίτητη έγκριση, σιγά σιγά η ιδέα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.”