Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Στρατηγός Αλευρομάγειρος:“Ευέλπιδες να αγωνίζεστε “παράτολμα και παράφορα”! Κάλεσμα από ένα πολεμιστή με αφορμή το Πολυτεχνείο


Πολεμιστής στην Κύπρο δυο φορές. Την δεύτερη διοικητής του ηρωϊκού τάγματος 336. Οι άνδρες του αντιμετώπισαν μόνοι, αβοήθητοι τις ορδές των Τούρκων. Τους σταμάτησαν όπως ο ίδιος έχει διηγηθεί σε μια συγκλονιστική αφήγησή του στο Militaire.gr. Αξιωματικός με βαθιά πίστη στη δημοκρατία τόλμησε στις 17 Νοεμβρίου του 1989 να μιλήσει για πρώτη φορά στο αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων για το Πολυτεχνείο!
Το επανέλαβε χθες στην εκδήλωση που έγινε στη ΣΣΕ μιλώντας στην εκδήλωση που έγινε εκεί για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου.
Ο Στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος μίλησε στου Ευέλπιδες κάνοντας ένα συγκλονιστικό μάθημα ιστορίας εξηγώντας τα εγκλήματα της χούντας: την απόσυρση της Μεραρχίας από την Κύπρο και το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας. Εξήγησε γιατί είναι πλέον ιστορική αλήθεια αδιαμφισβήτητη ότι η χούντα επιβλήθηκε για να γίνει η προδοσία της Κύπρου.
Δείτε το βίντεο της ομιλίας του:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=reqFStdW1Ss