Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε κίνδυνο ασχολείται με την …μισθοδοσία των κληρικών στην Ελλάδα

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει πολύ μεγάλα και σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει με πρώτο και καλύτερο αυτό του “ουκρανικού ζητήματος”. Η απόφαση να δοθεί αυτοκεφαλία στην εκκλησία της Ουκρανίας μπορεί να ικανοποιεί τις ΗΠΑ, έχει όμως εκνευρίσει την Ρωσία η οποία χρησιμοποιεί την Άγκυρα που με τη σειρά της απειλεί να πάρει νομικά μέτρα εναντίον του Πατριαρχείου . Μέτρα που μπορεί να απειλήσουν την ίδια την ύπαρξή του. Ωστόσο φαίνεται ότι για το Φανάρι το μεγάλο πρόβλημα είναι …ο τρόπος μισθοδοσίας των κληρικών στην Ελλάδα και η ενδεχόμενη συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας!

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι όπως αναφέρουν πληροφορίες που δημοσιεύονται σε σελίδες εκκλησιαστικού περιεχομένου, στην Αθήνα έρχεται αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για να ενημερωθεί για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου!
Δεν αμφισβητεί κανένας ότι το Πατριαρχείο θα πρέπει να ΄χει την ενημέρωση που το αναλογεί γι΄ αυτό το θέμα, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι θα ήταν πιο λογικό να ασχοληθεί πρωτίστως με τα πραγματικά θέματα που απειλούν την ύπαρξή του και μετά με το αν θα έχουν “στάτους” δημοσίου υπάλληλου ή όχι οι κληρικοί στην Ελλάδα.