Ο Νίκος Φίλης τοποθετήθηκε για τις αντιδράσεις της Αλβανίας, το Ρουβίκωνα, την ασφάλεια των πολιτών τη Συμφωνία Τσίπρα Εκκλησίας αλλά και το μετεκλογικό τοπίο
Η κυβέρνηση έχει σταθερή γραμμή για να προχωρήσουν ομαλά οι ελληνοαλβανικές σχέσεις με αμοιβαία κατανόηση σχολίασε σχετικά με τις εξελίξεις μετά την κηδεία του Κ. Κατσίφα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του OPEN TV και την Ελλη Στάη.

Ο εθνικισμός πολλές φορές παρασύρει και τις ηγεσίες σχολίασε δε για τις δηλώσεις Ραμα και την τελευταία εξέλιξη με τους 52 Ελληνες που κρίθηκαν ανεπιθύμητοι.
Υπάρχει βορειοηπειρωτικός αλυτρωτισμός κατ’ επάγγελμα, τόνισε μάλιστα δύο φορές, σημειώνοντας πως η χώρα μας θέτει θέμα προστασίας της ελληνικής μειονότητας στη Νότια Αλβανία.
«Η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί με πράξη και με λόγια. Θα προσπαθήσουμε να δούμε τι έχει γίνει»
«Δεν θέτει θέμα αλλαγής συνόρων η κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο κ. Φίλης και για ακόμα μία φορά είπε πως δεν υπάρχει Βόρεια Ήπειρος αλλά Νότια Αλβανία.
Οσον αφορά το τελευταίο περιστατικό που μέλη του Ρουβίκωνα ήλεγξαν αστυνομικούς με πολιτικά είπε πως δεν γνωρίζει το συμβάν αλλά τόνισε πως δεν είναι ο Ρουβίκωνας το πρόβλημα της ασφάλειας της χώρας. Δεν πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει παρακολούθηση πολιτών χωρίς προφανή αιτία, πρόσθεσε
Πρόσθεσε δε ότι δεν υπάρχει αντιστροφή ρόλων Είναι πιο σύνθετο το θέμα της ευθύνης υπάρχει μια διήθηση εντολών όταν δίνονται αυτές. Αν για κατι δεν μπορεί να κατηγορηθεί η κυβέρνηση είναι το πλαίσιο δημοκρατικού πλαισίου λειτουργίας.
Για τη συμφωνία με την Εκκλησία είπε πως αρχικά είναι θετικό που συνέβη. Ενα παγωμένο θέμα το ανακινεί η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την εκκλησία, αυτό είναι θετικό επανέλαβε.
Η κυβέρνηση το ανοίγει το θέμα και είναι σημαντικό. Το κρίσιμο θέμα του προσυμφώνου είναι πως δεν στηρίζεται σε μελέτη, τι χρωστα ή τι δεν χρωστάει η κυβέρνηση, η εκκλησία
Σε ερώτημα δε γιατί αυτή η συμφωνία επελέχθη να γίνει τώρα απάντησε πως δεν έγινε, τώρα ανοίγει.
pentapostagma.gr