Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

Ο Ερντογάν δηλώνει …αντι-ιμπεριαλιστής και καλεί τα ισλαμικά κράτη να “σπάσουν τα δεσμά τους”!

O Ερντογάν δηλώνει …αντι-ιμπεριαλιστής και καλεί τα μέλη της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας της Συνδιάσκεψης για την Ισλαμική Συνεργασία (COMCEC) να συναλάσσονται μόνο με τοπικά νομίσματα “για να σπάσουμε τα δεσμά του ιμπεριαλισμού”.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε τη χρήση των τοπικών νομισμάτων στο εμπόριο στην 34η Μόνιμη Επιτροπή Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας της Συνδιάσκεψης για την Ισλαμική Συνεργασία (COMCEC) σήμερα στην Κωνσταντινούπολη .

“Όσο περισσότερο ενισχύουμε το εμπόριο μεταξύ των μελών του COMCEC, τόσο ισχυρότεροι θα είμαστε», δήλωσε .
“Για να σπάσουμε τα δεσμά του ιμπεριαλισμού, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε τα τοπικά νομίσματα στο εμπόριο μεταξύ μας”, πρόσθεσε.

“Δεν πρέπει πλέον να πέσουμε για τα παιχνίδια εκείνων που προσπαθούν να μας φέρουν τον ένα απέναντι στον άλλο χρησιμοποιώντας τις διαφορές μας, είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: «Δεν πρέπει πλέον να πέσουμε στις παγίδες που δημιουργούνται από εκείνους που ενεργούν με τη λογική ότι μια σταγόνα βενζίνη είναι πιο πολύτιμη από μια σταγόνα αίματος. ”
“Σε περιοχές όπου τα σύνορα έχουν χαραχθεί με αίμα, δεν πρέπει να φτιάξουμε νέα σύνορα, νέα τείχη στις καρδιές μας”, πρόσθεσε πριν ζητήσει τη μεταρρύθμιση των Ηνωμένων Εθνών:

“Έχω δει ότι δεν σκέφτονται για τα παιδιά της Σομαλίας όσο σκέφτονται για τις φάλαινες στους πόλους. Ανησυχούν για όσους πεθαίνουν στη Μεσόγειο ή το Αιγαίο; Γνωρίζουμε ότι εκτιμούν μόνο χρήματα και διαμάντια “, δήλωσε ο Ερντογάν.
“Όλα τα μέλη του ΟΗΕ πρέπει να έχουν το δικαίωμα να είναι μόνιμα μέλη. Το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να μεταρρυθμιστεί “, πρόσθεσε.
Ο Ερντογάν έχει υποστηρίξει από καιρό τη μεταρρύθμιση της δομής του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χρησιμοποιώντας το σύνθημα «Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από ένα πάνελ για πέντε» ,επικρίνοντας τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου – την Κίνα, τη Γαλλία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α.

Είναι τουλάχιστον παράδοξο να τα υποστηρίζει όλα αυτά ο Ερντογάν. Πρόεδρος μιας χώρας που δεν έχει ιστορία αλλά…ποινικό μητρώο.