Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018

Επικίνδυνο ισλαμιστή φέρεται να παρουσίαζε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας τον Κασόγκι στις ΗΠΑ

Μία εβδομάδα μετά την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και ενώ ακόμη το Ριάντ υποστήριζε ότι δεν γνωρίζει κάτι για την τύχη του, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, φέρεται να προσπάθησε να πείσει τους Αμερικανούς ότι ο δημοσιογράφος ήταν ένα επικίνδυνο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδουν σε εκτενή ρεπορτάζ τους, οι Washington Post και New York Times, ο πρίγκιπας φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία στις 9 Οκτωβρίου με τον Λευκό Οίκο, στην οποία τόνισε ότι θεωρούσε τον Κασόγκι επικίνδυνο ισλαμιστή. Παράλληλα κάλεσε την Ουάσιγκτον να διατηρήσει την συμμαχία ΗΠΑ- σΑΟΥΔΙΚΉς
Η Σαουδική Αραβία απορρίπτει τις πληροφορίες και εξακολουθεί να αρνείται την όποια εμπλοκή στη δολοφονία. Υποστηρίζει δε πως δεν γνωρίζε πού βρίσκεται το πτώμα του δημοσιογράφου, που σύμφωνα με τις τουρκικές εισαγγελικές αρχές πιθανότατα διαμελίστηκε.
Σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Κασόγκι διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο δολοφονημένος δημοσιογράφος ήταν μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Ο ίδιος το είχε επίσης διαψεύσει  επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια.
«Ο Τζαμάλ Κασόγκι δεν ήταν με κανέναν τρόπο επικίνδυνος. Ο ισχυρισμός περί αντιθέτου είναι γελοίος» επισημαίνει η οικογένειά του.
naftemporiki.gr