Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Επίθεση Τραμπ στον Μακρόν επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει το F-35 και τις αγορές όπλων από τις ΗΠΑ

Επίθεση Τραμπ στον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, επειδή τόλμησε να πει ότι δεν είναι δυνατόν οι Ευρωπαίοι να αυξάνουν τις αμυντικές τους δαπάνες για να αγοράζουν αμερικανικά όπλα!
Με μηνύματά του στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος ουσιαστικά ειρωνεύεται τον Γάλλο ομόλογό του που “θέλει να οικοδομήσει τον δικό του στρατό” και γράφει ότι στην Γαλλία είχαν αρχίσει να μαθαίνουν γερμανικά πριν μπουν στους μεγάλους πολέμους οι ΗΠΑ!

“Πληρώστε το ΝΑΤΟ” είναι η προτροπή -διαταγή του Τραμπ προς τον Μακρόν!

Σαν να μην έφθανε αυτό ο Τραμπ υπενθυμίζει ότι τα γαλλικά κρασιά στις ΗΠΑ δεν έχουν τους δασμούς που πρέπει “και αυτό πρέπει ν΄ αλλάξει”!

Όλα αυτά επειδή ο Μακρόν τόλμησε να πει το αυτονόητο και να αμφισβητήσει την …επέλαση της Lockheed Martin στην Ευρώπη, Το υπό αμφισβήτηση F-35 που όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι δεν αξίζει τα πολλά χρήματα που κοστίζει περίπου επιβάλλεται σε ευρωπαϊκές χώρες με τελευταία το Βέλγιο που συζητούσε για προμήθεια ευρωπαϊκού μαχητικού.
Δεν γνωρίζουμε πότε…θα ΄ρθει η σειρά μας. Προς το παρόν έχουμε “δώσει” τον οβολό μας με τον εκσυγχρονισμό των F-16. Δεν είναι μικρό του ποσό: 1,5 δις δολάρια σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας θα δώσουμε και κάτι μας λέει ότι το ποσό θα ΄ναι τελικά μεγαλύτερο.