Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ./ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ. ΠΕΡΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ-ΚΟΤΖΙΑ-FAKE NEWS.

.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1) Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ)-ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ , ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.

2)ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ 1914 ΑΡΕΣΕΙ Ή ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΛΙΓΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΤΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΥΣΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΙΤΑΛΩΝ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ 1914 ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ Β.ΗΠΕΙΡΟ, ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ .ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΑΛΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 1946, ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ , ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΑΛΙΝ-ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΙ ΓΚΡΟΜΥΚΟ, ΠΟΥ ΕΝΤΟΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΕΝΒΕΡ ΧΟΤΖΑ.

3)ΑΣΦΑΛΩΣ-ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΘΕΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ(ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ) ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΡΙΕΘΝΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ , ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ. ΑΝ ΑΡΘΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ....ΠΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ...

4)ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 3 ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΜΕΘΟΡΙΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΘΟΡΙΑΚΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΟΡΟΣΗΜΩΝ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.

5)Τ ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΥΠΙΚΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ....ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ.
6)ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΟΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΩΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ, ΩΣ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ , ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕΝΑΡΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ RESPONSIBILITY TO PROTECT. ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΟΑΣΕ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΑΣ , ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΕΧΘΡΙΚΟΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ.(ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΟΡΑ.

7)ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΕΧΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΕΡΟΧΕΡΣΑΙΑ ΕΤΟΙΜΤΗΤΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΩΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑΧΕΑ ΣΚΑΦΗ , ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΛΟΙΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΕΣ ΝΗΣΟΥΣ.

8)ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΩΣ Η ΝΗΣΟΣ ΣΑΣΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΥΠΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ/ΤΡΑΓΙΚΟ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΑΥΛΩΝΑ, ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΙΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ.
...
9)ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΙΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΟΜΩΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ.

10)ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΛΕΧΘΕΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ. Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΜΙΚΡΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. ΛΙΓΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ. ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΟΦΕΡΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ..ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΛΠ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ. ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΕΛΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΙΡΑΚ-ΒΑΛΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΡΑ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΑΡΙΚΟΥ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ.