Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

H καθυστερημένη δικαίωση Ζιαζιά και οι “μάταιες ελπίδες” που δεν πρέπει να καταδεχτεί ο Μ.Κωσταράκος

Διαξιφισμοί
(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
από τον Κων. Φράγκο

Σωστά, πολύ σωστά κ. ΑΝΥΕΘΑ.
 • Οι Ε.Δ. και τα στελέχη που υπηρετούν σ’ αυτές δεν έχουν ανάγκη από πιθανά φαινόμενα παραγοντισμού κομματικών συνδικαλιστών και προσπάθειες λειτουργίας με κομματικές πρακτικές που αποτελούν κληρονομιά του πελατειακού συστήματος δηλώνει στην Ε. τ. Συντακτών ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Ρήγας.
 • Κι’ όμως, κ. Αναπληρωτά, ένας νόμος της δικής σας Κυβέρνησης, με εισηγητή τον Υπουργό κ. Π. Καμμένο πέρασε υπογείως και υποδορίως τον συνδικαλισμό στις Ε.Δ. Όλα τάχε η Μαριορή… Μπράβο σας, όμως, που επισημαίνετε τις δηλητηριώδεις επιπτώσεις…

Μηδέν άγαν.
 • Σημίτης ξανά…
 • Μηδέν άγαν, τίποτε το υπερβολικό, μην το παραξηλώνετε, έλεγαν, πολύ σωστά, οι πρόγονοί μας.
 • Η εντολή ελέγχου λογαριασμών του ζεύγους Σημίτη, και άλλων, είναι εντελώς άστοχη. Θα επιστρέψει ως μπούμερανγκ στον εμπνευστή της και στον κ. Τσίπρα που τον εμπιστεύεται.
 • Είναι δυνατόν να ψάχνουν αν ο πανέξυπνος επιχειρηματίας  κ. Ρωμάνος, αντιπρόσωπος της THALES του εκσυγχρονισμού των γηραιών φρεγατών, έβαλε στην τράπεζα «μίζα» για τον κ. Σημίτη και τον  τ. Πρωθυπουργό να το αποδέχεται; Ηλίθιοι ήσαν να το κάνουν; Δεν γνώριζαν ότι μετά το «συμβάν» Κουτσόγιωργα όπου ο φοβερός Υπερυπουργός του Ανδρέα πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη (2 εκ.$ για τον κουτσονόμο) οι διαδικασίες μιζοδοσίας γίνονται αλλιώς;
 • Επαναλαμβάνω, με συντομία, τα όσα έγραψα προ 15 ημερών. Προσωπική μου άποψη, αλλά τεκμηριωμένη, είναι ότι ο κ. Σημίτης δεν ήταν ούτε συμμέτοχος ούτε βλαξ. Ήταν απλά ένα φοβικό ανθρωπάκι που έτρεμε μήπως τον ανατρέψουν οι πασοκικές φατρίες που δεν τον γούσταραν καθόλου αφού ο Μεγάλος τον είχε καταραστεί. Ήδη παρέθεσα τις απόψεις του κ. Θ. Τσουκάτου και του κ. Α. Παπαχελά για το πρόσωπο. Σήμερα προσθέτω και 2-3 άλλες.
  Το πώς ασκούσε ο κ. Σημίτης την Πρωθυπουργία και το πώς έλεγχε τα έργα των μεγαλοβαρόνων Υπουργών, την αβουλία του εκφράζει ένα σχόλιο του περίφημου Νεόκοπου των ΝΕΩΝ (1.3.1) που ήταν η εφημερίδα που τον στήριζε «Τίτλος Έξαλλος. Κείμενο: Μου λένε ότι ο  κ. Σημίτης είναι έξαλλος με ΙΚΑ, ΔΕΗ, Αστυνομία, Προμήθειες. Ε, ρε και να γινόταν για μια μέρα Πρωθυπουργός…».
– Ο κ. Αντ. Καρακούσης, τέως Διευθυντής της Κ και σήμερα σχολιαστής στα ΝΕΑ γράφει: «Ο κ. Κ. Σημίτης είχε γίνει, άθελά του, συμμέτοχος σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λεηλασίας του δημοσίου χρήματος και όπως η ιστορία θα δείξει, οι εξοπλισμοί σε εργαλείο απαξίωσης των έργων των (Μετέωρη χώρα σελ. 28).
Και κλείνω με ένα σχόλιο του Γρ. Ρουμπάνη (Ελευθεροτυπία 10/3/07): Ο κ. Σημίτης με πρόφαση τον εκσυγχρονισμό δοξάστηκε και στηρίχθηκε σ’ αυτούς που αργότερα ο Καραμανλής ονόμασε νταβατζήδες… (ΣΣ. Βέβαια και ο Καραμανλής με τη σειρά του «σπίτωσε» τους νταβατζήδες).
• Τα ξαναλέμε.

Η Αεροπορία Στρατού.
 • Απίστευτα δυναμική και δραστήρια αναδεικνύει συνεχώς τις δυνατότητές της σε ασκήσεις και συμμετοχές δράση με συμμαχικούς σχηματισμούς.  Τέσσερα (4) μαχητικά αντιαρματικά ελικόπτερα τύπου ΑΠΑΤΣΙ και δύο, μεγαθήρια, ΣΙΝΟΥΚ πέταξαν από το Στεφανοβίκι Μαγνησίας (έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ) έως το Ισραήλ! Κάτω από τα ραντάρ! Μια αποστολή εξαιρετικής επικινδυνότητας. Εκεί ασκήθηκαν με αντίστοιχες ισραηλινές δυνάμεις. Μπράβο στους λεβέντες πιλότους και μηχανικούς, που τα χειρίζονται.
 • Απλά θυμίζω ότι 20 ελικόπτερα του φοβερού αυτού όπλου, του Ε/Π ΑΠΑΤΣΙ, που αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος, τα αχρήστευσε, κυριολεκτικά, ο κ. Ε. Βενιζέλος, ως ΥΕΘΑ, αρνούμενος τον εκσυγχρονισμό τους. Σήμερα, όπως και άλλοι της αυτής κατηγορίας συνάδελφοί του, επιδιώκει να μας ξανασώσει.
Και η Πολεμική μας Αεροπορία.
 • Από 21 Οκτωβρίου μέχρι 2 Νοεμβρίου δυνάμεις της Π.Α. μαζί με αυτές της Ισραηλινής ασκήθηκαν, με πολλά σενάρια, με βάση την 110 Π.Μ., στη Λάρισα. Κρατάτε γερά αεροπόροι και μηχανικοί. Κάποτε, και πολύ γρήγορα, θα αφυπνισθεί η Πολιτική Ηγεσία για να σας δώσει τα στηρίγματα που θέλετε.
Διανομή κολλύβων.
 • Στο Εφετείο της Αθήνας, ένθα διεξάγεται η δίκη της SIEMENS, ο πρώην Εμπορικός Διευθυντής             κ. Μιχαήλ Κουντσερόϊτερ κατέθεσε ότι το 2014 (ΣΣ. να μόλις προχθές) διέθεσε ενίσχυση στα πατριωτικά κόμματα. Ποια δεν διευκρίνισε. Ήταν, παράδοση είπε. Μάλλον 2%.
 • Σημειώνω, για να μην ξεχνάμε, ότι ο κ. Θ. Τσουκάτος, το alter ego του μεγάλου Σημίτη είχε καταθέσει, και μπράβο του, ότι έλαβε 1 εκ. Μάρκα από την SIEMENS τα οποία παρέδωσε το Κόμμα. Ο                 κ. Σημίτης δήλωσε άγνοια, το Κόμμα ανέφερε ότι δεν πήρε τίποτα και  ο κ. Τσουκάτος επέμενε. Εγώ πιστεύω τον Τσουκάτο που είναι και συμπατριώτης μου.
Sayonara Yakosuko.
 • O αεικίνητος Γεν. Διευθυντής Εξοπλισμών/ΥΕΘΑ Ναύαρχος          κ. Κυριάκος Κυριακίδης αναχωρεί, οσονούπω, για Ιαπωνία προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα συμπαραγωγής ενταύθα ιαπωνικού πυροσβεστικού.
 • Να δούμε τι ψαριά θα πιάσουμε γιατί μέχρι τώρα οι προσπάθειες δεν ολοκληρώθηκαν.
 • Συνιστώ στον φίλο κ. Ναύαρχο πριν αναχωρήσει να δει το ωραιότατο φιλμ της Σοφίας Κόπολα «Χαμένοι στη μετάφραση» με την εκρηκτική Σκάρλετ Γιόχανσον, αδυναμία του κ. Τσακαλώτου και όχι μόνο.

Ποια είναι εκείνη
που κατεβαίνει στ’ άσπρα ντυμένη από το βουνό, έλεγε ένα παλαιό, κανταδοειδές ασματίδιο.
Διαβάζω στην Καθημερινή (14.11) και στην στήλη του… βιτριολικού κ. Κασιμάτη:
Η χιονάτη του παραμυθιού που είχε επτά νάνους έχει τώρα επτά (7) Σερραίους Γυμναστές που τους κουβάλησε από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στο ΥΕΘΑ (ΣΣ. τι θέλατε, να τους αφήσει στη Νοτοπούλου). Φαίνεται ότι της είναι εντελώς απαραίτητοι… Μου αρέσει η αναλογία της κ. Μαρίας Κόλλια -Τσαρούχα με τη Χιονάτη, διότι η κ. ΥΦΕΘΑ έχει πολύ λευκό δέρμα, συνήθως φοράει λευκό μακιγιάζ (σχεδόν καμπούκι), και ντύνεται στα λευκά…
 • Προσωπικά, μέχρι σήμερα, δεν είχα ακούσει για τους επτά (7) Σαμουράι – Σερραίους και ούτε ξέρω τι είναι το καμπούκι.
 • Οφείλω όμως να υπενθυμίσω ότι το «μαγαζί» ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ λειτουργεί ευκαιριακά και κατά περίπτωση. Δεν είναι αναγκαίο. Ανοίγει τις πύλες του όταν πρέπει να βολευτεί κάποιος που μένει ξεκρέμαστος… Sorry κ. Υφυπουργέ, αλλά έτσι είναι…

Η όψιμη δικαίωση του Στρατηγού Ζιαζιά.
 • Εδέησε να παρέλθουν 3,5 χρόνια Υπουργίας του κ. Π. Καμμένου για να δικαιωθεί ο Στρατηγός τ. Α/ΓΕΣ κ. Κώστας Ζιαζιάς και να λάβει τον τίτλο του επιτίμου Α/ΓΕΣ. Πάλι καλά.
 • Την ιστορία Ζιαζιά, ένα όνειδος για την εποχή Αντωνομπένηδων δεν είναι ανάγκη να την επαναλάβουμε. Αρνήθηκε να παρανομήσει, να σκύψει την κεφαλήν στην ανόητη και άφρονα Πολιτική Ηγεσία – κλίκα του ΥΕΘΑ καταναγκασθής σε παραίτηση.
 • Για να τον τιμωρήσουν δεν του έδωσαν έναν τίτλο που εδικαιούτο.
 • Βέβαια, ο Ζιαζιάς δεν χρειαζόταν αυτόν τον τίτλο δοσμένο από την Πολιτική Εξουσία γιατί είχε λάβει κάποιον μεγαλύτερο από τους συναδέλφους του και την κοινή γνώμη.
 • Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ έγραψαν τότε το παρακάτω σχόλιο, με τίτλο ΑΠΡΕΠΕΙΕΣ:
Η φαεινή ιδέα να μην παραστούν ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος  και ο Υφυπουργός Παν. Καράμπελας στην τελετή παράδοσης του παραιτηθέντος Αρχηγού ΓΕΣ κ. Κων. Ζιαζιά χθες, πήρε την μορφήν απρέπειας, καθώς οι ίδιοι παρέστησαν σε αντίστοιχη τελετή σε κατώτερο επίπεδο στη Λάρισα…
 • Σημειώνω για να μην ξεχνάμε, ότι την τύχη του Ζιαζιά από τους  άφρονες είχε αργότερα ο άξιος Α/ΓΕΣ Στρατηγός κ. Κώστας Γκίνης που «εκπαραθυρώθηκε» πριν συμπληρώσει 7μηνη θητείαν διότι δεν συνεμορφούτο προς τα υποδείξεις. Αυτές τις μικρές ιστορίες γνωρίζει ο κ. Κικίλιας;
 • Οφείλω να ομολογήσω ότι από το 1981 και ενταύθα αμφότερα τα μεγάλα, οικτρά, κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχαν δουλέψει συστηματικά για τον ευτελισμό των βαθμών και επωμίδων χαρακτηριστικά, θυμάμαι, ότι ο μακαρίτης Αρσένης στο Νόμο 2439/95 με τον οποίο ίδρυσε τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, η οποία εξελίχθηκε σε λάκκο όφεων, περιέλαβε άρθρο με το οποίο ονομάζονταν Επίτιμοι Στρατηγοί είκοσι (20), ναι (20!!) ταγματάρχες ε.α., πασόκοι φυσικά, οι οποίοι είχαν παραιτηθεί για να πολιτευθούν! Χαίρε αθάνατος Ελλάς της φαίδρας πορτοκαλέας και της οξύνου λεμονέας. Χαίρετε και Επίτιμοι, γνήσιοι και μαϊμούδες…
Ενοχλήθηκε!
 • Υπάρχουν έντυπα, ιστότοποι, πέννες που φλερτάρουν με τη διάλυση Πανεπιστημίων, την αναρχία γενικότερα, αγνοούν την απειλή που είναι απτή και ορατή και τους ερεθίζει καθετί που έχει σχέση με τις Ε.Δ. και την αμυντική προσπάθεια που κατέβαλαν αυτοί οι λίγοι.
 • Κάποιος αφελής κύριος έγραψε ένα ευτελώς επικριτικό και άστοχο σχόλιο (Εφημ.τ.Συντ. 9.11) με το οποίο… καταχεριάζει (για να θυμόμαστε το γλωσσάρι του Γιαννόπουλου) τον Α/ΓΕΣ Στρατηγό                   κ. Αλκιβιάδη Στεφανή διότι κατά τη μετονομασία της Λεωφόρου Βάρης – Βουλιαγμένης σε Ευελπίδων σε λογίδριο του ανέφερε ότι η ΣΣΕ υπήρξε θεματοφύλακας των παραδόσεων του Έθνους. Και τελείωνε, η πέννα, με τον εξορκισμό. Αιδώς! Καλά σας τα ψέλνουν κ. Αρχηγέ. Έπρεπε να αναφέρετε και ως θεματοφύλακες τους Ρουβίκωνες.

Φρενίτιδα, παραλήρημα ΒΕΝΙ
 • Επί πέντε (5) συνεχείς ημέρες ο κ. Ε. Βενιζέλος, ένας εντελώς αποτυχημένος πολιτικός, στάχτη και μπούρμπερη από όπου πέρασε, δημοσιεύει ολοσέλιδα, παφλάζοντα γενικοτήτων κείμενα στα ΝΕΑ ολοσέλιδα, επαναλαμβάνω:  Στόχος: Η συζητούμενη αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 του οποίου υπήρξε κύριος εμπνευστής. Φρίττει με τη σκέψη ότι θα του διορθώσουν το αριστούργημά του. Το κρεσέντο του σημειώθηκε στο τερατώδες, σε όγκο, άρθρο του με τίτλο :  «Η ευθύνη Υπουργών και η Αναθεώρηση: Το τέλος ενός fake news;». Κοντολογίς, ο μέγας ΒΕΝΙ προσπαθεί να πείσει ότι το βρωμερό άρθρο 86 του Συντάγματος (ΣΣ. Το οποίο ο αείμνηστος Επίτιμος είχε ονομάσει κατάπτυστο μη συναντώμενο ούτε στη Ζουαζιλάνδη) είναι αθωότατο, αγνό και ουδόλως καλύπτει τις αρπαχτές των Υπουργών. Είναι δημιούργημά του και ο εγωισμός του δεν τον αφήνει ήδη ότι το «τέκνον» του είναι ένα τερατάκι. Ο ΒΕΝΙ, βέβαια, εκπροσωπεί τους ΚΙΝΑΛΛ που δεν νομίζω ότι στο σύνολό τους έχουν την ίδια άποψη. Εγώ, ο απλός πολίτης, θα υποβάλλω, σεμνά και ταπεινά, τρείς ερωτήσεις στο μεγάλο πολιτικό:
– Γιατί ξέχασε (έκρυψε) στο συρτάρι του ως ΥΠΟΙΚ Κυβέρνησης Γιωργάκη, τη λίστα Lagard;
– Γιατί ως ΥΕΘΑ Κυβέρνησης Γιωργάκη, πέρασε με νόμο (πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά) την προμήθεια δύο υποβρυχίων; Ποια η τύχη αυτών των Υ/Β και της προκαταβολής που λέγεται ότι δόθηκε;
– Γιατί, ως γενναίος και λαοφιλής πολιτικός, δεν κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές, στις κοινές λίστες αλλά πασχίζει να «κουρνιάσει» σε θέση Επικρατείας;
Ο Στρατηγός κ. Μιχαήλ Κωσταράκος.
 • Ολοσέλιδο αφιέρωμα στον Στρατηγό περιείχε η Σαββατιάτικη έκδοση των ΝΕΩΝ (17 Νοε). Δεν θα το αναλύσω. Οι επιθυμούντες ας το αναζητήσουν. Θα σχολιάσω, συντομότατα, 2-3 σημεία του.
 • Ο αγαπητός Στρατηγός κατέλαβε τον θώκο του Α/ΓΕΕΘΑ επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ (2011) με μια διαδικασία άλματος εις… βάθος, δηλαδή παρεκάμφησαν οκτώ (8) αρχαιότεροι του Στρατηγοί. Έχει συμβεί και άλλοτε στο Ελληνικό Στράτευμα
 • Ως Α/ΓΕΕΘΑ, επί άληστου μνήμης Κυβέρνησης Αντωνομπένηδων, έζησε το νοσηρό κλίμα ελέγχου των Ε.Δ. από τη γνωστή κλίκα με αόρατο αρχηγό τον κ. Μπαλτάκο. Επί των ημερών του «καρατομήθηκαν» τέσσερις εξαίρετοι Αρχηγοί ΓΕΣ σε ελάχιστο διάστημα! Βαριές οι συνέπειες στη μαχητικότητα και φρόνημα του Σ.Ξ. Δεν θ’ αναφέρω τα κύματα των ειρωνικών σχολίων που προκλήθηκαν απ’ αυτή τη δράση της κλίκας, εντός και εκτός. Οι Αντωνομπένηδες, που επιχειρούν και σήμερα να μας σώσουν, καμάρωναν.
 • Ο Στρατηγός εν συνεχεία προωθήθηκε επάξια από τον κ. Δ. Αβραμόπουλο στη θέση του Πρόεδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής ΕΕ (CEUMC) o οποίος και τον προικοδότησε με πολυμελές προσωπικό (γραμματείς, ασφάλεια, μάγειρες κ.λπ.).
 • Έκτοτε ο κ. ΜΚ πολιτεύθηκε σωφρόνως αλλά περί το τέλος της θητείας του ενεπλάκη σε ρήξη με Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΝ για θέματα αριθμού προσωπικού. Τελευταία δε επετέθηκε στην Κυβέρνηση για τα προσφυγικά κονδύλια και τις Πρέσπες. Προσωπικά το ερμήνευσα ως… προπαρασκευαστικές βολές για εξασφάλιση θέσης στη λίστα Επικρατείας της ΝΔ.
 • Επειδή γνωρίζω περισσότερα από τον Στρατηγό στην πολιτική θα του συνιστούσα «μάταιες ελπίδες μην καταδεχθείς…» καθώς έλεγε ο Μέγας Αλεξανδρινός. Διότι για τη λίστα Επικρατείας υπάρχουν πολλοί εραστές, κατώτερου επιπέδου του Στρατηγού, οι οποίοι δύσκολα θα κάνουν πίσω. Έχουν προστάτες… Κυρίως θα του έλεγα μην την πατήσει και δεχθεί θέση σε μη εκλόγιμη σειρά. Ημιανάπαυση…
Σημίτης και Γάλβας.
 • Ξαναδιαβάζοντας το υπέροχο βιβλίο του αθάνατου Κώστα Βάρναλη, οι ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ, σκόνταψα στο Ρωμαίο αυτοκράτορα Γάλβα (68-69 μ.Χ.), διάδοχο του Νέρωνα. Αυτός «απήλθε» γρήγορα αλλά έγινε γνωστός με μια συνταγή διακυβέρνησης που συμπυκνούται στο λεγόμενο δόγμα Γάλβα: Κανένας δεν είναι περισσότερο ακίνδυνος από τους αντιπάλους από εκείνον που η φιλοδοξία του είναι να γεμίζει την κοιλιά του. Έτσι λοιπόν, ο Γάλβας, τάιζε πιθανούς αντιπάλους του (Περιφερειάρχες, Ύπατους, Αρχηγούς Λεγεώνων κ.α.) και εξασφάλιζε την ησυχία του, ενώ η Ρώμη κατέρρεε.
 • Το ίδιο έκανε και ο κ. Σημίτης, θιασιώτης, προφανώς, του δόγματος, «στουπώνοντας» τους επικίνδυνους υπουργούς με πιστώσεις (εξασφαλιζόμενες με δάνεια) και κάνοντας τις αναγκαίες εξυπηρετήσεις στους βαρόνους των ΜΜΕ. Σας θυμίσω ότι έχρισε, προθυμότατα, ως Διοικητή του Αγίου Όρους τον κ. Σ. Ψυχάρη, άρχοντα του Συγκροτήματος ο οποίος δεν διέθετε τ’ απαιτούμενα προσόντα.
 • Τα ΝΕΑ (12.5.14) τον σκιαγραφούν : Ποτέ δεν έβαλε τις φωνές σε κάποιο μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου. Εκχωρούσε, προθύμως, ποσοστά εξουσίας στον Άκη και άλλα στελέχη… Με τον Άκη λειτουργούσε στο ίδιο επίπεδο, ο Γιωργάκης Παπανδρέου, ναι ο Γιωργάκης, ήταν το απόλυτο αφεντικό στην εξωτερική πολιτική και για να μιλήσει στη Βάσω Παπανδρέου έπρεπε να κάνει ασκήσεις θάρρους.(!!)
 • «Έγινε Υπουργός των Υπουργών του» σχολίαζε ο Υπουργός της Γεωργίας κ. Στεφ. Τζουμάκας.
 • Είπαμε ούτε συνένοχος ούτε βλαξ. Απλά Σημιτάκος. Ούτε τους «εισπράκτορες» του κόμματος δεν τολμούσε να ελέγξει.