Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

Νέα εξαγωγική επιτυχία για το MQ-9 Reaper

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αυστραλίας επέλεξαν το MQ-9 Reaper της General Atomics για την προμήθεια ενός νέου μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος (Unmanned Aerial System – UAS).
Η αμερικανική εταιρεία ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για το συγκεκριμένο συμβόλαιο είχαν ήδη ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αεροδιαστημικής και Άμυνας Avalon στην Αυστραλία το 2017.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα παρέχει στην Αυστραλία ικανότητα διεξαγωγής επιχειρήσεων παροχής πυρών επιτήρησης, συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης για μία ευρεία γκάμα αποστολών.
Η Αυστραλία μένει να επιλέξει μεταξύ του MQ-9 Reaper Block 5 (βρίσκεται ήδη σε παραγωγή και υπηρεσία με τις ένοπλες δυνάμεις των Η.Π.Α.) ή του MQ-9B Skyguardian. Το Skyguardian βρίσκεται υπό ανάπτυξη για λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας κ. Κρίστοφερ Πάιν είχε ανακοινώσει ότι η Αυστραλία θα παραλάβει 12-16 UAS με βάση δεσμευμένα κεφάλαια ύψους μεταξύ 730 εκατομμυρίων δολαρίων και 1,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ από τον προϋπολογισμό του 2016
Ο Πάιν ανέφερε ότι αναμένει τις αρχικές παραδόσεις να διεξαχθούν στο χρονικό πλαίσιο μεταξύ 2020-2021 με πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα να επιτυγχάνεται την περίοδο 2022-2023.

 https://www.ptisidiastima.com/mq-9-reaper-australia/