Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018

NYT: Πώς η εξύβριση του Σόρος έγινε mainstream

Στις επιθέσεις, που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Τζορτζ Σόρος από ένα «χαλαρό δίκτυο ακτιβιστών και πολιτικών στο χώρο της δεξιάς» και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα των New York Times. Επισημαίνει δε ότι ενώ αρχικά ήταν ακραίες δυνάμεις, που τον είχαν στοχοποιήσει, η εξύβρισή του τώρα περνάει και σε εκπροσώπους του λεγόμενου mainstream.

H αμερικανική εφημερίδα θυμίζει ότι την περασμένη εβδομάδα λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η είδηση για το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα, που έλαβε, ο Σόρος κλήθηκε να συζητήσει με τους συνεργάτες του ακόμη μία απειλή: την εκδίωξη του πανεπιστημίου, που ίδρυσε στην Ουγγαρία από την αυταρχική κυβέρνηση της χώρας.
«Δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι ο κ. Σόρος αντιμετωπίζει έντονη κριτική και απειλές ταυτόχρονα σε δύο χώρες, που απέχουν χιλιάδες μίλια. Και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ένα χαλαρό δίκτυο ακτιβιστών και πολιτικών προσωπικοτήτων της δεξιάς έχουν περάσει χρόνια επιδιώκοντας να παρουσιάσουν τον Σόρος όχι μόνο ως πολιτικό αντίπαλο αλλά ως την προσωποίηση όλων όσων απεχθάνονται. Με τη χρήση ελάχιστα κεκαλυμμένου αντισημητισμού, τον έχουν σκιαγραφήσει ως τον ιθύνοντα νου του κινήματος της παγκοσμιοποίησης, έναν αριστερό ριζοσπάστη, που θα υπονόμευε την καθεστηκυία τάξη και υποστηρικτή της διάλυσης της λευκής, χριστιανικής φύσης των κοινωνιών τους μέσω της μετανάστευσης» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.
«Στη διαδικασία αυτή έχουν σπρώξει την δική τους εκδοχή του 88χρονου Σόρος από τις σκοτεινές γωνίες του Διαδικτύου και των ραδιοφωνικών συζητήσεων στο κέντρο της πολικής αντιπαράθεσης» συμπληρώνει και ο Στίβεν Μπάνον δίνει τη δική του εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό. «Ο Σόρος εξυβρίζεται επειδή είναι αποτελεσματικός» δηλώνει ο πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και σημερινός συντονιστής εθνικιστικών κινημάτων στην Ευρώπη. 
«Ελπίζω μόνο μία ημέρα να γίνω εξίσου αποτελεσματικός και να με επικρίνουν στον ίδιο βαθμό» προσθέτει. 
Στο δίκτυο Fox News, αναφέρουν οι NYT, το όνομά του είναι σύμβολο του «αμόκ του φιλελευθερισμού». Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος τον αναφέρει στις αναρτήσεις του στο Twitter και στις ομιλίες του ως χορηγό των διαδηλώσεων κατά του Τραμπ και η οικογένειά του ή ορισμένοι από τους πιο στενούς συμβούλους προχωρούν πολύ περισσότερο. Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ είχε κάνει retweet ισχυρισμό της κωμικού Ροζάν Μπαρ ότι ο Σόρος ήταν Ναζί. Ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, είχε κάνει retweet, σχόλιο που ανέφερ ότι ο Σόρος είναι ο Αντίχριστος και τα περιουσιακά στοιχεία του πρέπει να παγώσουν. 
Στην Κούβα το φιλοαμερικανικό δίκτυο Radio Television Marti είχε μεταδώσει μία έκθεση, που τώρα είναι στο μικροσκόπιο έρευνας. Η έκθεση τον παρουσίαζε ως «πολυεκατομμυριούχο Εβραίο αμφιβόλου ηθικής» και «αρχιτέκτονα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008». 
Να υπενθυμίσουμε ότι στη χώρα μας πρόσφατα σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά, όταν ο δεύτερος υποστήριξε πως κατά το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο, που οδήγησε στην παραίτησή του, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε πως ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδότησε με 50 εκατ. ευρώ την κυβέρνηση για να προωθήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Καμμένος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είπε κάτι τέτοιο. 
naftemporiki.gr