Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018

OΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ.ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ/ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ.


 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 
1)ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΘΕΤΙΚΑ ΛΕΧΘΗΚΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ , ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΘΡΟ 5 ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ Η "ΟΜΠΡΕΛΈΣ"ΤΩΝ ΗΠΑ Ή ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΙΣ ΗΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ Ή Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΙΚ ΠΕΝΣ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΟΠΕΙΤΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ. ΟΙ ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ/ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.
 
2)Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΓΕΙΡΕΙ ΒΕΤΟ ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΝΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΗΕ.ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΥΣΤΕΡΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΧΕΡΣΑΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΜΥΝΙΚΗ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙΣΕ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΟΙΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΠΛΕΙΑΔΑ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΑΡΤΗ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΡΘΡΟ 5 , ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ ΜΟΡΦΗ.
 
3)ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΜΗΝ ΞΧΕΝΑΜΕ ΟΤΙ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΠΟΤΟ1994 ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΕΝΩ Ο ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΩΣ ΑΔΥΝΑΜΟΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ,ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΑ.ΤΑ ΕΧΩ ΧΙΛΙΟΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ1995-1996 ΣΕ .ΑΠΕΙΡΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΥ.
 
4)Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΩΣΤΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 42.7 ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΡΑΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ.ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΜΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΤΟ ΙΡΑΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΕ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ-ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ.Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΥ 1982. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ.ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΧΕΙ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΑΛΛΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΛΟΓΙΚΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ.
 
5)ΤΕΛΟΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΠΛΕΙΑΔΑ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΒΑΣΗ/ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΡΑΠΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ,ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ.
ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ 2020 ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ-ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΗ-ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΑΤΟ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΑΤΟ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 70ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΝΑΤΟ, ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΓΓ/ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΓΙΑΠ ΝΤΕ ΧΟΥΠ ΣΕΦΕΡ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΣ 6 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΘΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....