Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

OI ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΛΛΟΧΕΥΟΥΝ.... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ...


 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 
1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΟ-ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΘΡΑΚΗ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΠΟΥΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.
 
2. Η ΠΡΟ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΟΠΛΟ ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ?) ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΝ ΚΑΙ Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ(ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ) ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΑΙΣΘΗΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΕΝΟ ΚΥΚΛΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ.
 
3. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΙΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Η ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΤΩΝ ΗΘΩΝ ΚΑΙ ΕΘΙΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
 
4. ΕΚΕΙΝΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΚΑΙΝΕ. ΓΙΝΟΜΑΙ ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ…
. «Συμμετέχοντας σε όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες στον πολιτιστικό τομέα μπορούμε να δείξουμε ότι είμαστε ένα από τα στοιχεία αυτής της χώρας. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε με την πολιτική ύπαρξή μας στο τοπικό επίπεδο. Πρέπει να πούμε, μέσω των δήμων μας όπως Κομοτηνή, Ξάνθη, Ίασμος, Αριαννά, Μύκη, Σάπες , "Υπάρχουμε και εμείς ,εδώ και εμείς είμαστε ένα κομμάτι αυτής της χώρας.»
ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΑΣ.. ΕΝΝΟΕΙ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΤΕ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;.. ΓΙΑΤΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑ ΕΣΤΙΑΖΕΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ».
 
5. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΚΙΕΦ (ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ) ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ "ΤΡΕΛΛΑ" ΜΟΥ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟΧΡΟΝΙΑ …ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΠΡΩΙΜΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΕΙ ΚΑΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ. ΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ Μ ΑΥΤΟ;.. ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΑΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ (ΜΕ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ).
 
6. Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ 3% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΚΙΕΦ. ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ 2 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ.
 
7. ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΜΑΣ ΟΡΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΩΝ ΦΕΡΕΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΕΙ ΜΕ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ». ΜΕ ΠΟΙΟ;... ΜΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ… ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΑΡΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ ΚΙΕΦ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.
 
8. ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΛΜΗΡΗ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ. ΟΜΩΣ ΕΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΔΩ ΣΥΝΕΡΓΑΤ4ΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΗΡΕΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΟΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΘΕΛΕΙ ΥΠΕΡΜΕΓΕΘΗ ΜΕΖΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΩΝ…. ΕΤΣΙ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΑΣ.