Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΕΣ/Η ΒΕΝΤAΛΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ /TOΥΡΚΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ 'ΚΥΠΡΟΠΟΙΗΣΗ" ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ../ΜΕΡΟΣ Β/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
1)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ -ΕΧΕΙ ΕΝΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΒΔ ΣΥΡΙΑ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ , ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ/ΕΙΔΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ/ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΠΧ ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΟΥΣ), ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ , ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΛ ΜΠΑΜΠ ΚΑΙ ΑΛ ΡΑΙ.
2)ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ,ΕΝΩ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΜΕΙΝΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΓΙΑΡΑΜΠΛΟΥΣ-ΝΤΑΜΠΙΚ-ΑΛ ΡΑΙ -ΑΛ ΖΑΧΡΑ-ΓΙΑΝΤΕΡΙΣ ΣΤΟ ΘΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ.Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ/ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ.
3)ΕΧΕΙ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΝΩ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ/ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ/ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ/ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ/ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ .ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΕΑΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ.ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ , ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΟΙΚΗΜΤΑ, ΕΝΩ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΜΕΝΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ.. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ, ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ.
4)ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΩΝ-ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ-Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΙΑΣΑΡ ΓΚΙΟΥΛΕΡ ΕΙΠΕ "ΟΠΩΣ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΝΟΗΣΕΙ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΓΙΑΡΑΜΠΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ ,ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΡΟΛΟ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΤΟΥ ΙΝΤΛΙΜΠ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ , ΟΤΙ ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΙΡΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΖΩΝΕΣ. ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΥΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ,ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ".. ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ 'ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ , ΜΕ ΜΕΙΚΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ".(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΔΟΝ)
5)ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Η ΑΓΚΥΡΑ "ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ" ΤΙΣ ΒΑΘΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΟ-ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΩΝ SDF.
6)Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΝΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΔ ΣΥΡΙΑ, ΕΝΩ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΤΙ "ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ". ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ "Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΚΕΙ.
7)ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΕΣ. Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΑ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ(ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ), ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΥΜ ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ. ΕΚΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΑΡ ΕΛ ΜΠΑΣΙΡ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΕ ΣΟΥΔΑΝΙΚΟ ΝΗΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ,( ΜΕ ΜΑΚΡΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ). ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΔΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΟΥΔΑΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ(ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ).ΑΣ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ-ΑΡΕΣΕΙ Ή ΔΕΝ ΑΡΣΕΙ/ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ/ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΣΥΡΙΑ, ΣΕ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ,, ΣΕ ΣΟΜΑΛΙΑ (ΣΤΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΕΡΑΣ(ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΣΟΜΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΛ ΣΑΜΠΑΜΠ),ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ (ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΝΤΟΧΑ).
8)ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ,, ΠΡΟΟΘΩΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΙ-ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΚΑ ΕΚΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΩΣ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ.ΑΥΤΟ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ-ΚΟΣΟΒΟ-ΣΚΟΠΙΑ -ΒΟΣΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝΤΖΑΚΙ ΣΕΡΒΙΑΣ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ...Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΔΡΕΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΚΑ, ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ..ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΚΕΤΑ(ΓΙΑ ΠΡΟΦAΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΟΥΜΕ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ)
9)ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΛΑΒΟΥΜΕ /ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ Β.ΣΥΡΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ 2015, ΟΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΙΝ ΑΛ ΑΙΝΤΙΝ ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ TOMB AL SULEIMAN SHAH , ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΣΜΕΤΣΙ-ΜΠΙΡΕΤΣΙΚ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ.