Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018

Πάνω από μισό τρισ. δολάρια έχασαν οι «πλούσιοι» του κόσμου το 2018

Πάνω από μισό τρισ. δολάρια έχασαν οι «πλούσιοι» του κόσμου το 2018

Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο είχαν συνολικά 4,7 τρισεκατομμύρια δολάρια σε πλούτο από το κλείσιμο της Παρασκευής (21/12)
Όπως λέει μια παλιά παροιμία: Αυτό που ανεβαίνει πρέπει να κατέβει.
Και ακριβώς όπως οι περιουσίες των πλουσιότερων του κόσμου αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της μετά την κρίση εποχής, τώρα αυτή η τάση έχει ανατραπεί εξαιτίας της αναταραχής στις παγκόσμιες αγορές κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.


Σύμφωνα με το Bloomberg, ακόμα και τα πιο πλούσια άτομα του κόσμου δεν κατάφεραν να βρουν τρόπο να γλιτώσουν από την παγκόσμια κατάρρευση της αγοράς, η οποία κατέστησε το 2018 "το χειρότερο έτος για τις αγορές".
Ο Δείκτης Billionaire του Bloomberg έδειξε ότι οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο είχαν συνολικά 4,7 τρισεκατομμύρια δολάρια σε πλούτο από το κλείσιμο της Παρασκευής (21/12), περίπου 511 δισεκατομμύρια λιγότερα από ό, τι στην αρχή του έτους.

Coaster

Στην κορύφωσή τους, οι αγορές οδήγησαν τον συνολικό πλούτο των πλουσιότερων άνω των 5,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ακόμα και ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Amazon, Jeff Bezos, ο οποίος είδε την περιουσία του να φουσκώνει στα 168 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτό το έτος, έχει δει ότι πέφτει πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μετοχές υποχωρούν.
Αλλά οι απώλειες του Bezos ήταν ήπιες σε σύγκριση με εκείνες του Mark Zuckerberg, του οποίου η καθαρή αξία της περιουσίας του έλαβε το μεγαλύτερο χτύπημα μεταξύ των tech titans στον κόσμο.
Συνολικά, οι 173 δισεκατομμυριούχοι των Η.Π.Α. στον κατάλογο έχασαν το 5,9% από τις περιουσίες τους.
Στην Ευρώπη, από τον ιδρυτή της Zara, Amancio Ortega, έως και τον πρώην ιταλό πρωθυπουργό Silvio Berlusconi, οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι είδαν πτώση των περιουσιών τους.
Η οικογένεια Schaeffler της Γερμανίας, η οποία κατέψει το πλειοψηφικό πακέτο της Continental AG, έχασε τα περισσότερα, καθώς το πρόσθετο κόστος και οι σκληρές επιχειρηματικές συνθήκες στην Ευρώπη και την Ασία δυσκόλευσαν την απόδοση της εταιρείας.
Ο Georg Schaeffler και η μητέρα του Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann έχασαν 17 δισεκατομμύρια δολάρια από ό, τι στην αρχή του έτους.
Ο Carlos Slim, μέτοχος πλειοψηφίας του μεγαλύτερου φορέα εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας στη Λατινική Αμερική, υπέστη επίσης μεγάλες απώλειες.

www.bankingnews.gr