Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018

Η αμερικανο-ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό της 30ης Νοεμβρίου 2018 αποτελεί πρόκληση για τη Ρωσία


Μερικές πληροφορίες προκύπτουν σχετικά με την επιδρομή που πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ στη Συρία το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου 2018.

Η επιδρομή φαίνεται ότι διεξάχθηκε από πυραύλους που ακoλούθησαν μη επανδρωμένα αεριωθούμενα αεροσκάφη άγνωστου τύπου σ’ ένα περιβάλλον έντονων ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών. F-35A συμμετείχαν στην επιδρομή, αλλά δεν εισήρθαν στον συριακό εναέριο χώρο.

Η συριακή αεράμυνα έπαθε φρενίτιδα: τα ραντάρ έδειξαν εκατοντάδες αντικείμενα εισβολέα ταυτόχρονα από όλες τις κατευθύνσεις. Αλλά, σύμφωνα με τις καλύτερα ενημερωμένες στρατιωτικές πηγές, δεν θα υπήρχαν λιγότερα από μια δωδεκάδα πραγματικών αντικειμένων επάνω από τη Kuswa στα νότια της Δαμασκού και αν πιστεύουμε τη συριακή πλευρά, όλα τα αντικείμενα εισβολέα καταρρίφθηκαν .

Αυτός ο απολογισμός δεν υποστηρίζεται από καμία καταγραφή βίντεο ή φωτογραφικό υλικό.

Η συμμετοχή γνωστών drones στην επιδρομή της 30/11/2018 αποκλείεται. Η αργή ταχύτητα τους δεν είναι κατάλληλη για επιδρομές αστραπή πριν από την εξαφάνισης της άμυνας του εχθρού. Ένα σύστημα Pantsir S1 θα ήταν επαρκές για να εξουδετερώσει αυτό το είδος απειλής χρησιμοποιώντας μόνο πυροβόλα όπλα αεράμυνας.

Μήπως έγινε πειρατεία στα μηχανογραφικά συστήματα του συριακού συστήματος αεράμυνας, το οποίο συνδέεται μετο ρωσικό σύστημα στη Συρία; 

Μήπως δοκίμασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε πραγματικές συνθήκες μάχης νέα αεριωθούμενα drones στη Συρία που προέρχονται από εξαιρετικά μυστικά προγράμματα; 

Να σημειωθεί ότι παρά το κορεσμό των συριακών και ρωσικών ραντάρ από εχθρικούς στόχους που εμφανίστηκαν με αναρχικό τρόπο, δεν εκτοξεύτηκε κανένας πύραυλος εδάφους-αέρα S-300 και ότι μέχρι αυτή τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει τη θέση των συστοιχιών S-300 που αναπτύχθηκαν στη Δυτική Συρία.

Η θέση αυτών των συστοιχιών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών των χώρων που είναι εχθρικές προς τη Συρία. Εξάλλου, η επιδρομή της 30ης Νοεμβρίου 2018 αποσκοπούσε να ξετρυπώνουν αυτά τα συστήματα.
Ημιεπίθυμα, ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι οι επιδρομές στόχευαν ιρανικές αποθήκες και φορτώσεις όπλων για τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ και το συριακό αραβικό στρατό.

Στην πραγματικότητα, αποτελεί μεγάλη πρόκληση προς τη Ρωσία.

Στη ρωσική πλευρά, δεν μιλάνε πολύ. Ετοιμάζουν κάτι. Ο ρωσικός στρατός στη Συρία θέλει εκδίκηση.

Οι Ισραηλινοί μιλούν ανοιχτά για μια επικείμενη χρήση των τροποποιημένων F-35 τους για να διαψεύσουν το θρύλο του S-300.

Στη σύγκρουση της εικόνας μεταμοσχεύεται μια σύγκρουση μάρκετινγκ μεταξύ δύο προϊόντων δύο ανταγωνιστικών στρατιωτικο-βιομηχανικών συμπλεγμάτων.

Αυτός ο αγώνας προμηνύει την ακριβή φύση των συγκρούσεων για τη δεκαετία 2019-2030. 
  
Τα συντρίμμια ενός συριακού πυραύλου εδάφους-αέρα S-200 έχουν εντοπιστεί στο τμήμα του Γκολάν που κατέχεται από το Ισραήλ.

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά
strategika51
 http://infognomonpolitics.blogspot.com