Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

Έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ George Bush ο πρεσβύτερος

Έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ George Bush ο πρεσβύτερος
Διετέλεσε 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, από το 1989 έως το 1993 και τον διαδέχθηκε ο Bill Clinton
Έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ George Bush ο πρεσβύτερος που διετέλεσε 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, από το 1989 έως το 1993.
Σε ανακοίνωσή του ο γιός του George Bush ο νεώτερος που διετέλεσε επίσης πρόεδρος των ΗΠΑ είπε:,
«Ο Jeb ο Nill, ο Marvin, η Doro και εγώ με λύπη ανακοινώνουμε ότι έπειτα από 94 σπουδαία χρόνια, ο αγαπημένος πατέρας μας πέθανε. Ο George Bush ήταν ένας άνδρας υψηλού χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που ένας γιος ή μια κόρη μπορούσε να ζητήσει.
Όλη η οικογένεια Bush έχει βαθιά ευγνωμοσύνη για τη ζωή του και την αγάπη, για τη συμπόνια εκείνων που φρόντιζαν και προσεύχονταν για τον πατέρα και για τα συλλυπητήρια των φίλων και συμπολιτών μας».
Ο George Bush απεβίωσε σχεδόν 8 μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του, Barbara, με την οποία ήταν παντρεμένος 73 χρόνια. Μετά τον θάνατό της η υγεία του επιδεινώθηκε. Μεταξύ άλλων, έπασχε από μια μορφή της ασθένειας Πάρκινσον και τα τελευταία 6 χρόνια κινούνταν με αμαξίδιο.
Ήταν ο μακροβιότερος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και ήταν στο «τιμόνι» της χώρας στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Μία σύντομη ύφεση έριξε τη δημοτικότητά του, κοστίζοντάς του μια δεύτερη θητεία. Τον είχε διαδεχθεί ο Μπιλ Κλίντον. Είχε διατελέσει αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, από το 1981 έως το 1989.

Trump, Obama και Clinton «αποχαιρέτισαν» τον Bush

Tον George Bush τον πρεσβύτερο «αποχαιρέτισαν» ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Trump και οι προκάτοχοί του, Obama και Clinton.
Ο Trump χαιρέτισε την «αταλάντευτη ηγεσία» του George Bush με ανακοίνωσή του από το Μπουένος Άιρες λέγοντας:
«Μέσω της αυθεντικότητάς του, του πνεύματός του και της αταλάντευτης δέσμευσής του υπέρ της πίστης, της οικογένειας και της χώρας του, ο πρόεδρος Bush ενέπνευσε γενιές αμερικανών συμπολιτών».
H Αμερική έχασε έναν πατριώτη, έναν ταπεινό υπηρέτη σχολίασε ο Obama. Και πρόσθεσε ότι ενώ οι καρδιές μας είναι βαριές σήμερα, είναι γεμάτες με ευγνωμοσύνη. Οι σκέψεις μας είναι απόψε με όλη την οικογένεια Bush - και όλους όσοι εμπνεύστηκαν από το παράδειγμα του George και της Barbara.
Τη θλίψη του και της συζύγου του για τον θάνατο του George Bushς εξέφρασε ο Clinton, ο οποίος σε μήνυμά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην πατρίδα για την αγάπη και τη φιλία. του. «Είμαι ευγνώμων για κάθε λεπτό που πέρασα μαζί του και θα κρατάω πάντα τη φιλία μας ως ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ζωής μου» σχολίασε.

www.bankingnews.gr